סבוריאה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום לך, אני בן 26 סובל מסבוריאה. עד כה טופלתי באמצעים הכוללים משחות סטרואידיות ואני מעוניין לדעת: 1. האם יש קשר בין זה לנשירת השיער לאחרונה? 2. באם אעבור לטיפול טבעי - מהו אופי הטיפול והיכן ניתן לקרוא/לשמוע עליו? תודה מראש על העזרה.
שלום אבי בהחלט יתכן קיומו של קשר ספיגתי של קורטיסטירואידים הנמרחים לאורך זמן והאצת נשירת שיער. הספיגה הסיסטמית דרך העור של הסטירואיד ידועה . ידועה גם נשירת שיער מואצת בעת עלייה של רמות הקוריטזון בדם. אני מציע לנסות להשתחרר מהתלות בסטירואידים בהליך הדגרתי. קיים קרם צמחי יעיל מאד לטיפול בסבוריאה המקנה עור חלק מנגעים. בברכה רמ מור
רמי תודה רבה על תשובתך המהירה. בנוגע לקרם הצמחי, שמתי לב שאתה מציע אותו להמון אנשים אולם בשום מקום לא ציינת את שמו או היכן ניתן להשיגו. אשמח לקבל פרטים אודותיו... תודה מראש.
מעבר לנסיון למכור קרם צמחי, חשוב להבין כי סבוריאה הינה מחלת עור אשר האתיולוגיה שלה (הסיבה) דומה לזו של מחלת הפסוריאזיס וקשורה להתחלקות לא מבוקרת של תאי עור, מתח נפשי, ועוד. מבחינה תזונתית: חשוב להקפיד על תזונה בריאה הכוללת מזונות מלאים, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים, דגים - מבושלים או טונה במים/שמן זית מידי יום. להפחית במידה ניכרת סוכרים ופחמימות מזוקקות (מוצרי קמח לבן, דברי מאפה, מיצים ממותקים וכדומה) המפחיתים את מאגרי הויטמינים בגוף ופוגעים בפלורת המעיים. כמו כן להימנע מקפה המשפיע לרעה על מערכת העצבים. שתייה: תה צמחים בעל השפעה מרגיעה - קמומיל, מליסה, טיליה. תוספים: שמן דגים אשר משפיע על התחלקות תאי העור ועל תפקוד מערכת העצבים - 3 גרם ביום. קומפלקס B + C - לחיזוק מערכת העצבים ולמטבוליזם תקין של סוכרים. ניקוי כבד: חליטת תערובת של גדילן מצוי, שן ארי, תלתן אדום 1-3 כוסות ביום. זה הכיוון, באופן כללי, כפי שאני תמיד מציינת, במסגרת מגבלות הייעוץ התזונתי הווירטואלי. בנוסף הייתי ממליצה להיעזר במטפל מוסמך בשיטת פרחי באך. בהצלחה.
כפי שצויין, יכול להיות קשר בין נשירת שיער ולקיחת סטרואידים. טיפול טבעי: סבואה נקראת גם דלקת עור חלבית. היא גורמת לשמנוניות יתר וקשקשים בעור. תוספים מומלצים: יש השערה כי סינטזה של חומצה שומניות בעלות שרשרת ארוכה נפגמת בפגיעות חלביות. הויטמינים מקבוצת B חיוניים למטבוליזם של חומצות שומן. לכן כדאי לצרוך B קומפלקס שמכיל את כול ויטמיני ה B. רצוי להוסיף לפורמולה גם אבץ ושמן דגים. בגישה התזונתית צריך למצוא את הגורם האלרגני. לשם כך צריך לעשות דיאטת אלימינציה ואתגר - להוריד את כול האלרגנים הפוטנציאלים (מוצרי חלב, מוצרי חיטה, ביצים, פירות הדר, ירקות ממשפחת הסולניים) ולראות אם יש שיפור ואז לאט-לאט להחזיר ולבדוק מה גורם לתופעה. אך בשביל לעשות זאת רצוי לגשת לנטורופת ולעשות את זה מבוקר. בהצלחה!