ויטמינים לילדים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/11/2002 | 09:51 | מאת: סתווית

שלום רב, יש לי ילדה בת 4.5 בריאה. ברצוני לשאול האם לקראת החורף כדאי לתת לה תוספת של ויטמינים כגון חיזוקית המכיל ויטמין C, פרופוליס ואכיניצאה? או משהו אחר שאני לא מכירה ואשמח להכיר.

05/11/2002 | 09:26 | מאת: לילך נהרי

לא אמליץ לתת אכינצאה, מכיוון שצמח זה ניתן רק בזמן מחלה. כלומר, אם הילדה חולה, אז כדאי לתת אכינצאה. ויטמין C 250 מ"ג ליום אפשר לתת כמניעה, שימי לב שהמוצר לא מכיל סוכר או אספרטיים, כמו רבים מהמוצרים בשוק. הסוכר מתחרה עם הויטמין בספיגה, כך שאם יש במוצר סוכר, לא יספג הרבה ויטמין. אני ממליצה על אכילת פרות וירקות המכילים את כול המרכיבים הדרושים למניעת מחלות ולא רק ויטמינים בודדים. כמו כן הייתי ממליצה להשתדל להמנע מאכילת מוצרי חלב במשך החורף.

מנהלי פורום נטורופתיה