למומחיות בנטורופטיה - אנא מכן..

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/11/2002 | 15:16 | מאת: <<^הומאוסטזיס תזזיתי^>>

אם תוכלו להסביר בקצרה מינוחים מקצועיים בהם אתן משתמשות (אפילו בסוגריים) .. אני מאוד מתעניין בתחום וכשאני עובר בין ההודעות לפעמים אני לא מבין כל מה שנכתב.. וגם אם תוכלו לציין מקורות או ספרים או סתם מקומות בהם אפשר עוד להרחיב את הדעת בנושא התשובות שלכן זה יהיה פשוט מעולה!! המון תודה

02/11/2002 | 01:05 | מאת: לילך נהרי

תודה רבה על העצה, אני אשתדל לפרש כול מונח מקצועי בו אני משתמשת. ספרים בנושא נטורופתיה יש הרבה. ספר על מחלות וטיפולם נקרא "האנציקלופדיה של הרפואה הטבעית" בעריכת נמרוד שיינמן. ספרים יותר קלי קריאה מומלצים: "רפוי ספונטני" ו "8 שבועות לבריאות שלימה" של אנדרו וייל.

02/11/2002 | 01:06 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך, אם אתה לא מבין משהו הכי טוב לצרף תגובה באותו מקום עם השאלה הספציפית, מאחר ואנחנו עונות לפורום בהתנדבות ועל חשבון שמננו הפרטי, ולכן לא אפשרי שנפרט הכל תמיד (אבל משתדלות...). לגבי ספרות מקצועית, לא חסרים בשוק ספרים למתעניינים, בתזונה, קשר בין גוף ונפש בהקשר של מחלות, ספרי אורח חיים וכו'. המקורות לתשובותינו הם בחלק גדול מהמקרים מה - TEXT BOOK לנטורופתיה, יחד עם שילוב של מאמרים ומחקרים חדשים, נסיון קליני, תרופות סבתא (רפואה מסורתית) וכל השפעה אחרת בה נתקלנו עד היום (קורס או סדנא מסויימים, שיטות טיפול ייחודיות, ספרים במקתוע וכו'). תחום הנטורופתיה הוא רחב מאוד ותמיד גדל. כל טוב ותמשיך להתעניין ולהזין את נפשך.

מנהלי פורום נטורופתיה