צריכת שום

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/10/2002 | 11:04 | מאת: דני

שלום! שמעתי מספר דעות על צריכת שום. מה המקור והדרך המומלצים לכך? האם בליעת שן שום טבעית זה בסדר או שצריך ללעוס? האם כמוסות שום מבתי המרקחת עדיפות? תודה מראש דני

לקריאה נוספת והעמקה
29/10/2002 | 11:40 | מאת: גדי

אוכל אותו אז הערכים הטובים שלו נפגעים ?? כי שום טרי מאוד חריף. תודה.

01/11/2002 | 18:06 | מאת: ד"ר אריק לשם N.D

שלום רב, אני מייצר מזה 7 שנים את ההיפרשום-מיצוי השום הטיבטי. שום הגינה הוא חשוב ובתיאבון. כפי שהרמב"ם אמר:"הייה מזונותיך-תרופותיך". אך, השום הוא ירק חריף-"חם". ולמערכת העיכול קשה לעכלו. ולכן, רק כ-20% נקלט ע"י הגוף והיתר נפלט---ומסריח. ה"היפרשום" ממוצה באלכוהול אשר עוזר בספיגתו למערכת הדם כולה וכך הניצול הוא מכיסימלי (הרבה שום), ואין ריח רע מהמשתמש. בתיאבון

02/11/2002 | 00:43 | מאת: רויטל ברמן

ההמלצה היא על שום טרי. אם זה חריף מידי הכי טעים ונחמד זה להכניז הרבה לאוכל עם שמן זית ולימון, או אפיול לחתוך גס ל 2-3 חתיכות ולבלוע כפי שזה (אלא אם כן יש בעית אולקוס או עודף חומציות בקיבה).

מנהל פורום נטורופתיה