שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/10/2002 | 12:40 | מאת: סיגל

שלום, מהן הסגולות (מבחינת ויטמינים) של רימונים/מיץ רימונים? והאם צריכה יומ-יומית היא מוגזמת?(500-750 מ"ל) תודה

25/10/2002 | 08:42 | מאת: לילך נהרי

רימונים, לא רק שהם עשירים בויטמינים ומינרלים ככול פרי וירק, יש להם תכונה נוגדת חימצון חזקה בגלל צבעם האדום. כלומר, הם מכילים חומרים שמונעים תהליכים חימצון - הזדקנות מוקדת, תהליכים סרטניים ותהליכים של מחלות כרוניות רבות. החומרים הפעילים ברימונים נקראים פרואנטוציאנידים והאפיניות שלהם היא לכלי דם. מומלץ מאוד לאכול רימון! אני לא חושבת שיש בעיה של צריכה יומית (אלא אם כן את חולה בסכרת). חשוב, במידה ואת שותה את המיץ, לשתות ישר אחרי שעשית אותו, אחרת רמת החומרים הטובים בו יורדת.

מנהלי פורום נטורופתיה