פישתן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/10/2002 | 01:32 | מאת: ענת

איך אומרים זרעי פישתן באנגלית? האם זה משנה אם קונים אותם מראש טחונים וכיצב מומלץ לקחת אותם נגד עצירות? תודה רבה

21/10/2002 | 20:36 | מאת: מאי (תזונאית ונטורופתית)

באנגלית: "FLAXSEED " (זרעי פשתן). מומלץ לרכוש אותם שלמים ולטחון בבית, ואם קונים מראש את הטחונים לוודא שאוחסנו במקרר החנות. נגד עצירות מומלץ להשרות את זרעי הפשתן השלמים ללילה במים פושרים, ( 2-3 כפות)ובבוקר לאכול את התערובת שמכילה מרכיבים מוצילגים (ריריים) שמגבירים את תנועתיות מערכת העיכול, או לחילופין מומלץ לערבב כף זרעי פשתן טחונים ביוגורט פעמיים ביום. ולא לשכוח לשתות מים! בלי קשר לזרעי הפשתן. מחסור בנוזלים מהווה את אחד הגורמים העיקריים לעצירות.

22/10/2002 | 00:17 | מאת: ענת

22/10/2002 | 09:49 | מאת: רויטל ברמן

שלום ענת ותודה מאי, אני רק רוצה לחדד את הנקודה. זרעי הפשתן מכילים חומצת שומן בשם אומגה-3 אשר מאוד מועילה לגוף לדברים רבים. ע"מ לשמור על רכיב זה חייבים לטחון טרי את הזרעים לפני אכילתם, אחרת הרכיב נהרס (מתחמצן) בקלות. אם עצירות זו הסיבה לאכילת הזרעים אז חליטת הזרעים ושתיית המים (בשילוב עם בליעת הזרעים עצמם או מזון עתיר סיבים אחר) היא הדרך הנכונה ליטול אותם, למרות שכאן לא מרויחים את האומגה-3 אלא את המוצילגים. מידע נוסף על דרכים נטורופתיות להתמודדות עם עצירות תוכלי למצוא בפורום בחיפוש. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה