קרישיות יתר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/10/2002 | 21:44 | מאת: מרים

שלום לך! אני סובלת מקרישיות יתר( חסר של אנטיטרומבין) . היו לי שני אירועים של קרישים ברגל בעבר. האם ישנם מאכלים שיכולים לעזור למנוע את הופעת הקרישים, והאם יש מאכלים מהם עלי להמנע? תודה

20/10/2002 | 22:57 | מאת: מאי (תזונאית ונטורופתית)

על מנת למנוע קרישיות יתר מומלצים דגים (מבושלים או טונה במים), טחינה, אבוקדו, זרעי פשתן, שמן קנולה ושמן זית (בכבישה קרה בלבד) אלו עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות וחד בלתי רוויות בעלי השפעה היפו ליפידמית וכן השפעה נוגדת קרישה. כמו כן מומלץ להוסיף לתזונה שום, ובצל בכמויות לא מבוטלות. להימנע ממזונות המכילים ויטמין K בכמות גבוהה כגון: תה ירוק, כרוביים לסוגיהם, חסה וירקות ירוקים, חלמון ביצה, קפה (מכיל המון ויטמין K). ויטמין K מגביר את קרישיות הדם.

21/10/2002 | 19:54 | מאת: רויטל ברמן

:-)

מנהלי פורום נטורופתיה