תותים?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/10/2002 | 01:54 | מאת: אמה

באחת ההמלצות התזונתיות שקראתי עליה באינטרנט הוזכרו תותי עץ אני מכירה תותי שדה אך לא תותי עץ, האם יש להם שם מוכר יותר?

19/10/2002 | 09:54 | מאת: לילך נהרי

עד כמה שידוע לי אין להם שם אחר. אני חושבת שלפעמים קוראים להם גם פטל. מדובר על אותם עצים שאת העלים שלהם נותנים לתולעי משי לאכול (במידה וגידלת תולעי משי בילדותך). תותי עץ בריאים כי לרב הם לא מרוססים, קוטפים אותם בטבע, אבל גם בגלל צבעם האדום. היום יודעים שכול הפירות והירקות עם הצבעים הססגוניים - כתום, סגול, אדום, בעלי יכולת אנטי חימצונית גבוהה יותר פי אלפים מויטמינים, כלומר, הם בעלי תכונות המונעות סרטן, מאטות תהליכי הזדקנות ומונעות מחלות ניווניות רבות.

21/10/2002 | 14:39 | מאת: אהרוני BIOMAGNETICS

תיקון טעות 1. פטל הוא שיח משתרע ושיך למשפחת השושניים עליהם נמנים גם התותים. זהו פרי מאוד בריא גדל באופן טבעי אפילו פטל הבר הגדל על גדותהנחלים בריא למאכל. 2.תות שדה לדאבוננו זה לא אותו התות שגדלתי בגינה בילדותי. זהו פרי בריא בתנאי שגדל בשיטה האורגנית ביולוגית .התותים המופיעים בתחילת העונה הם תותים מרוססים בכימיקלים רעילים ביותר והורמונים להפריה (יש גם בשוק תותים אשר הופרו ע"י דבורים והם נקראים ביו-בי הרע במיעוטו) 3. תות עץ הוא תות בריא וגדל על עיצים באביב יש תות שחור ויש תות לבן שניהם חמצמצים מתוקים תלוי בדרגת ההבשלה והם מאוד בריאים אגב ניתן לעשות מהם קונפיטורות ושיכר מאוד טעים. אין כמו לעמוד מתחת לעץ התותים וזלול אותם אפילו כשמזדקנים לי עץ התות מזכיר חויות ילדות בתאבון ולהמתין בסבלנות לאביב

מנהלי פורום נטורופתיה