שאלות על תזונה בכללי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/10/2002 | 21:52 | מאת: מתן

שלום למומחות שלנו! כמה שאלות קצרות: 1. כמה ביצים מומלץ לילד בן 18 - שעושה ספורט 2,3 בשבוע בערך (ריצות) ושהוא לא אוכל חיות - כלומר צימחוני לאכול ביום? כמה לבן כמה צהוב? והאם אחרי אימון כדאי יותר או לא? בקיצור הסבר קטן שאני ידע מה לעשות 2. האם זה נכון שמומלץ ביום ככה 3-5 בננות כל כמה שעות ? האם זה עלול לגרום לעצירות? 3. האם כדאי או לא לאכול פחמימות (כמו בננה) לפי השינה? זה מזיק או לא? אני מודה לתשובות

15/10/2002 | 10:53 | מאת: לילך נהרי

חשוב שנער מתבגר שעושה פעילות גופנית מאומצת יאכל חלבון, אך החלבון מגיע מהרבה מקורות, לאו דווקא מן החי. האם הוא כצמחוני אוכל הרבה ירקות, קטניות ודגנים מלאים? מכיוון שהוא לא עוסק בפעילות בונה שריר, כי אם בפעילות אירובית, אין צורף בחלבון מרוכז אחרי הפעילות. מומלץ לאכול מנת פחמימות מורכבות כשעתיים לפני הריצה שיתן לו כוח לאימון. אם הוא אוכל אוכל מלא, לא מעובד, הוא לא חייב כמות מדוייקת של ביצים, כמובן שמידי פעם אפשר לאכול ביצה, רצוי אורגנית. לא שמעתי שמומלץ לאכול בננות כול כך הרבה. לא מומלץ לאכול כלום לפני השינה

15/10/2002 | 17:19 | מאת: לילך נהרי

מייד השיב לך

15/10/2002 | 20:53 | מאת: רויטל ברמן

תוספות קטנות, אין סיבה לאכל דווקא הרבה בננות, זה בהחלט יכול לגרום לעצירות. שיאכל בננה אחת ופרות אחרים ומגוונים ככל האפשר במשך היום, לכל פרי וירק יש את היתרונות שלו ולכן גיוון זה "המולטי-ויטמין" הטבעי. לגבי אכילת פחמימות לפני השינה, אכילת מנת פחמימות קלה (פרוסה או שתיים, פרי) - לא מנה גדולה, בהחלט יכול לתרום לאכות השינה. לא טוב ללכת לישון רעבים. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה