ילד עם בעיות קשב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/10/2002 | 21:44 | מאת: גלית

האם יש קשר בין מיני מזון מסוימים ולבעיות קשב/היפראקטיביות? הבן (כמעט 5) שלי אמנם לא היפראקטיבי ולא אובחן ככזה. אבל התנהגותו היא פעלתנית, הוא שובב (נורמלי לגמרי, אני יודעת) וחסר קשב! לא "שם עליי". רציתי לדעת אם אני יכולה למתן את הבעיה הזאת קימעה, באמצעות דברי מזון מסוימים, או הימנעות מדברי מזון אחרים, כמו, סוכר וכיוב'. אודה על תשובה ו/או הפניה למקור מידע שיעזור לי להתעמק בנושא הזה. בברכה, גלית.

15/10/2002 | 11:00 | מאת: לילך נהרי

בהחלט יש הרבה סברות כי קיים קשר בין הפרעות קשב וריכוז לבין תזונה. ישנה תאוריה כי הפרעה זו נגרמת בגלל אי סבילות למזון, כלומר, רגישות לצבעי מאכל, חומרים משמרים. חומרים אלו גורמים לחוסר איזון כימי במוח לילדים הרגישים אליהם. צבע המאכל המסוכן ביותר הוא הטטרזין הצובע בצהוב ארטיקים, סוכריות וכו'. כמו כן צריך להמנע מ: סוכר וקפאין (נמצא בשוקולד וקולה למשל) בהצלחה

מנהלי פורום נטורופתיה