הוירוס היוצר את ה"מונו"

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/10/2002 | 18:48 | מאת: צחי

הבנתי שהוירוס הזה פוגע ב70% מהאוכלוסיה, זה נכון? מה עושים בענין זה ? מה ההשפעות שלו על הגוף? אם הוא קיים מה התועלת באורח חיים בריא אם גך ככה הוא פוגע או משבית חלקים בגוף? איפה ניתן להשיג מידע מקצועי בנושא . תודה .צחי

15/10/2002 | 08:45 | מאת: רויטל ברמן

צחי שלום, אין סיבה לפאניקה. אם המצב היה כל כך חמור היית גם רואה 70% מהאוכלוסייה צולעת ברחובות, אבל זה לא כך... הוירוס של מונונוקלאוזיס הוא כמו כל וירוס - הוא נמצא באויר (מדבק במגע) וכולם חשופים, 6אבל ע"מ לחטוף מחלת נשיקה רצינית, צריך להיות חשוף למנה גדושה של הוירוס, בזמן שמערכת החיסון מסיבה זו או אחרת מוחלשת. זו הסיבה שרק חלק ממש חולים במחלה ולאחרים נמצאים נוגדנים לוירוס למרות שלא חלו (מקסימום עברו יום יומיים של חולשה). גם מהלך המחלה ורמת החומרה תלוי בנשא = בחוסן האדם שנחשף. על כן שמירה על מערכת חיסון איתנה זו הדרך הטובה ביותר להמנע ממחלה זו (וכמובן רבות אחרות). והנה מידע בנושא זה: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=33864&t=33765 http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=33904&t=33659 אותם כללים חלים על הבראה מהירה. כל טוב.

15/10/2002 | 17:51 | מאת: צחי

רויטל, תודה על התשובה.

מנהלי פורום נטורופתיה