דלקת כרונית בלבלב

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/10/2002 | 21:25 | מאת: שלי

האם יש פתרון לדלקת כרונית בלבלב באמצעות סוג זה של רפואה הדלקת מאובחנת אם כי לא השפיעה עדיין על תוצאות בדיקת תיפקודי הלבלב?

12/10/2002 | 08:34 | מאת: לילך נהרי

את אומרת שהדלקת לא השפיעה על תפקודי לבלב, אך האם יש סמפטומים אחרים? כאבים? ירידה במשקל? צואה שומנית?(צואה שצפה על פני המים ומבריקה) חשוב מאוד לבדוק חסר של B12 ואם יש חסר לקחת כדור מציצה מתחת ללשון כול יום של 1000 מק"ג. תזונה שיכולה להקל: להוריד לחלוטין את האלכוהול, לאכול ארוחות קטנות דלות שומן, להמנע משומן מן החי (בשר, ביצים, עוף, גבינות, חמאה) ולאכול דגי ים צפוני (סלמון, מקרל, הליבוט, טונה, בקלה)לאכול דגנים מלאים (חיטה מלאה, אורז מלא, שעורה, חיטה שלמה, בורגול, קינואה דוחן, אמרנט) לאכול הרבה ירקות ופירות, לשים דגש על הירקות הכתומים וכול העלים הירוקים. לאכול קטניות (שעועית, עדשים, חומוס וכו'). מומלץ כול יום לטחון לבד זרעי פשתן ולפזר כף על האוכל. (אפשר לטחון במטחנת קפה) לא לקנות טחון! צמחים אנט דלקתיים שכדאי להוסיף במזון: ג'נג'ר (אפשר לעשות תה מג'נג'ר טרי וכפית דבש - חלומי), שום (והרבה!), ציפורן. כמו כן - כרכום, קינמון, כמון, קצח ופלפל. שיהיה בהצלחה!

12/10/2002 | 11:06 | מאת: אהרוני BIOMAGNETICS

אם יש מחסור בB12 מומלץ לקחת אבקת פולן שהיא מכילה את הויטנין בצורה הזמינה ביותר לגוף. האבקה מתוצרת מכורת יד מרדכי ולהשיג בבתי טבע

מנהלי פורום נטורופתיה