ילד

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/10/2002 | 09:06 | מאת: שולה

שלום.בני בן 11.5 ילד חכם וחיוני.מאוד רגיש ונתקף בהתנהגות אימפולסיבית או בכי לחילופין.קראתי כתבה של ד"ר ברנדר שלמה נטורופט.{אודה אם תוכלי למסור לי אם ידוע כיצד להגיע אליו}הוא טוען שקיים טיפול משולב של טיפול תזונתי.עיסוי. שבעצם מחליף או בשילוב ריטלין. האם לדעתך יש מקום לטיפול כזה.ואיך ניתן להגיע לזה?

08/10/2002 | 16:37 | מאת: לוין אסתר-קינסיולוגית

טיפול קינסיולוגי יעזור. ללא תרופות ובקיצור תהליכים. כול-טוב

14/10/2002 | 00:43 | מאת: רויטל ברמן

שלום שולה, ישנם הרבה דברים שניתן לעזור תזונתית, אשר הוכחו כעוזרים. החשובים שבהם הם: 1. ניתור רמות הסוכר (אשר כמעט ושולטות ברמות האנרגיה וההיפראקטיביות) ע"י תזונה ללא סוכרים פשוטים אלא עם דגנים מלאים ופחמימות מורכבות בלבד. 2. הורדת כל הממריצים מתזונתו: קפה, תה, קקאו ושוקולד, קולה. 3. הורדת חומר משמר/צבע מאכל צהוב בשם טרטזין (לקרוא אריזות), צבעי מאכל סינטטיים – בעיקר צבעי מאכל (E 5), חומרי טעם סינטטיים, חומרי שימור, חומרים מלאכותיים, סליצילטים – חומר כימי שמצוי בפירות, ירקות וקוסמטיקה ואספירין – בעל פעילות דומה לזו של צבע המאכל טרטרזין. 4.להוריד חצילים,פלפלים,עגבניות כי הם מכילים סולנין שהוא מעורר את מערכת העצבים ניתן לתת אומגה-3, קומפלקס-B + B6 ומולטי-ויטמין לילדים כתוספי מזון. מאוד כדאי לשלב טיפול יותר אקטיבי ע"י טכניקות תנועה (מטאי צ'י ועד כדורסל או ריקוד - לפי אופי הילד), מגע (מעיסוי ועד הילינג, זו בחירה אינדיבידואלית), שיחות וכו'. שמעתי שישנה שיטה שנקראת שיטת אלבויים שעוזרת. יש עוד הרבה. בהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה