בני שנתיים-תזונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/10/2002 | 11:29 | מאת: ענתינה

אצלי מעולם לא היתה התלהבות יתירה מפירות- הילדים היו אוכלים בננה ותפוח ובמשפחתון הם היו אוכלים גם אגס לפעמים בארוחת הפירות .המון פעמים המטפלת היתה מכינה להם שייק ומוסיפה ביסקוויטים גלידה וכו. כמובן שהיא היתה עושה הפנניג שלם ובסוף הם היו אוכלים. את הפירות. השנה אין ארוחת פירות בגן -לפעמים איזה פרי בארוחת ארבע וכמובן שאף אחד לא מתעקש על הפירות שם . בבית ניסיתי לענין אותם לחתוך לצורות יפות ,לאכול בעצמי אבל כלום-הבנים שלי פשוט זנחו את הפירות לגמרי. הם מסכימים לאכול גרבר . מה עושים במקרה כזה?אני ממשיכה לנסות אבל קצת מיואשת מזה.האם יש ערך תזונתי לגרבר? כנ"ל לגבי ירקות-בגן אוכלים מלפפון ועגבניה לארוחת בוקר- אבל עידן ורז כמובן לא נוגעים בזה. הם מוכנים לאכול ירקות מבושלים רק במרק. אבל כמובן אי אפשר לבשל כל יום מרק לערב לא? בקיצור פירות וירקות OUT- מה עושים? אציין כי אי מאוד מקפידה לאכול מאוזן וחשוב לי שגם הם לא יתרגלו לאכול רק פחמימות וחלבונים. HELP ענת

05/10/2002 | 21:15 | מאת: רויטל ברמן

שלום ענתינה, אני לא רואה את הבעיה. לגבי ירקות ראי תשובתי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=38413&t=38333 אבל להבדיל ממה שכתבת, אם הבנים אוכלים ירקות במרק אז תכיני להם כל-יום ויום (!!!) מרק ותברכי על מזלך הטוב. במרקים תעשי רוטציה (החלפות) על סוגי ירקות וקטניות שונים, פעם תשימי קישואים וגזר מסורתיים, ופעם ברוקולי ותפו"א, פעם אפונה (ותמעכי את הכל בבלנדר) ופעם מרק עגבניות. לגבי פירות, תכיני להם גרבר ביתי ע"י מעיכה במערבל מזון של הפרות. שוב - כל פעם פרות אחרים. אם הם מעדיפים תפוחים תעשי להם מחית תפוחים ומידי פעם תערבבי עם התפוח פרי אחר. אם גרבר ביתי לא מוצא חן בעינהם, תני להם את ה הקנוי (אבל נסי קודם להגיד להם שהכי טוב זה הגרבר הביתי, הוא הכי שווה, ובריא, וטעים וכו'). לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה