בעיות אוזנים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/09/2002 | 09:44 | מאת: Keren1

שלום רב... הייתי רוצה להתיעץ בנושא בעיות אוזנים לילדה בת שנתיים. רקע- הילדה היא תאומה שנולדה בשבוע 34 אחרי 4 שבועות של ירידת מים מהשק שלה. לא היו לה בעיות בלידה והיא השתחררה מבי"ח כשהגיעה לשבוע 36. בהיותה בת שמונה שבועות אובחנה אצלה דלקת אוזנים חריפה. הופננו למיון ושוחררנו עם אנטיביוטיקה (שוחררנו בגלל שלא היה לה חום. ובדיעבד מסתבר שהילדה לא מפתחת חום במחלות). כעבור 4 ימים היתה אפיסודה של פירקוס. אושפזנו לבירור. התוצאות (ניורולוגיות וגם MRI) היו טובות ולא אובחן שום בעיה. כעבור שבועיים שוב חזרה הדלקת ועקב חשש מאפיסודה חוזרת אושפזנו לקבלת אנטיביוטיקה בוריד. סיפור הדלקת חזר על עצמו עוד מספר פעמים באותו חורף וכל פעם היה כרוך באשפו מחשש ל.... בקיץ לא היתה בעיה של דלקות אוזניים. בחורף שעבר היו דלקות אך מספרן היה קטן (מאד) יחסית לשנה הראשונה. וגם הקיץ היה לנו שקט לחלוטין. רופא א.א.ג טוען ואומר שאם אין דלקות בקיץ אז כל בעיות הדלקות יחלפו בגיל 3 (בערך). השאלה שלי... עם בואו של החורף ובמסגרת "הכן ילדך לחורף" האם כדאי לחשוב על טיפול מניעה. או שפשוט לחכות (ולקוות) שהחורף לא יהיו בעיות מיוחדות. תודה מראש קרן

30/09/2002 | 11:17 | מאת: בובי

רציתי לשאול מה התזונה שלה ? אם התזונה שלה מבוססת על חלב פרה בצורות שונות רצוי להעביר לפורמולות צימחיות. ולנסות זאת לאורך זמן . מכיוון שבחלב פרה יש לחות מה שגורם לדלקות אוזנים. רפואה שלמה

30/09/2002 | 12:22 | מאת: Keren1

עד גיל 9 חודשים שני היתה מקבלת פורמולה מיוחדת לפגים. ברגע שהפסקנו עברנו ישירות לפורמולה צמחית. במשך הזמן עברנו למוצקים, כאשר יש לה אהבה לגבינה צהובה, גמדים ושאר מעדנים. כיום שני אוכלת אוכל רגיל וגם פורמולה צמחית (בעיקר לפני השינה) . לא ידוע לנו על שום אלרגיה. תודה קרן

30/09/2002 | 22:04 | מאת: רויטל ברמן

שלום קרן, בהחלט נשמע כי יש צורך לחזק את מערכת החיסון של בתך. מתן קורסים חוזרים של אנטיביוטיקה רק מחמיר את המצב, מבחינה הוליסטית, מאחר והאנטיביוטיקה פוגעת גם בפלורה התקינה של המעי (הורגת את החיידקים הידידותיים במעי) אשר חיונית לעיכול תקין ולתחזוקת מערכת החיסון, בנוסף - לקיחת האנטיביוטיקה מונעת (או לפחות מאיטה מאוד) ממערכת החיסון של בתך "ללמוד" להתמודד עם הנגיפים והחיידקים לבד, כפי שמערכות החיסון שלנו נולדו לעשות. יש כמה דברים שניתן לעשות. -ראשית, מתן פרוביוטיקה ע"י יוגורט ביו כל בוקר על קיבה ריקה או תכשיר פרוביוטי (אצידופילוס, ביו לבליעה וכו') לשיקום פלורת המעי. -שנית, אכילת הרבה פרות וירקות בשביל הויטמין C אשר מחזק את החיסוניות. -הפחתת סוכר בתזונה - חשוב מאוד. סוכר הוכח חד משמעית כגורם לירידה בכל רמות תאי הדם הלבנים. -אבץ בצורת תוסף מזון - מצוי בריכוז גבוה במזונות כגון אגוזים, שומשום מלא, אורז מלא וקמח מלא, ירקות. -הפחתת מוצרי החלב והחלפתם אם אין ברירה במוצרים על בסיס אורז או סויה (עדיף אורז). -תזונה טובה ובריאה, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר דברים סינטטיים אשר מורידים את יכולתה של מערכת החיסון לפעול באופן אופטימלי. רצוי להמנע ככל האפשר ממתן אנטיביוטיקה. נסי לגשת לנטורופת או הרבליסט אם הילדה תחלה לקבלת תרופה צמחית אשר מעודדת ולא מחליפה את פעילות מערכת החיסון, כמו למשל אכיניציאה. לצורך מניעה אפשר להשתמש בצמח אסטרגלוס, אך אני ממליצה לך לנסות את העצות הנ"ל קודם לכך. בהצלחה ולבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה