המאמר בעניין מזון מקורר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/09/2002 | 22:49 | מאת: רונה

שלום רב, בעמוד הפותח של האתר שלכם מופיע מאמר מעניין של ד"ר דינה ראלט, הטוען שמזון מקורר אולי אינו מתאבן אך מונע סרטן. קראתי את המאמר פעמיים ולא הבנתי: הרי מזון מקורר (כגון מרק או תפוחי אדמה) בושל לפני שקורר. מה הוא, אם כך, יתרונו? בנוסף, לא הבנתי מה בעניין הבטטה.

24/09/2002 | 11:54 | מאת: רויטל ברמן

שלום רונה, מה שהמאמר אומר זה שמזון המכיל עמילן, כגון תפוח-אדמה, בטטה, שעושית, דייסה (אגב גם לחם אמור לענות לקריטריונים), כאשר הוא קר, העמילן הופך לגבישי ואז בהתרכבות עם חיידקי המעי יוצר כימיקל אנטי-סרטני. לפי טענת החוקר אותו עמילן מפסיק להיות גבישי בזמן חימום המזון וחוזר להיות גבישי כשהוא מתקרר. זהו אינו שינוי כימי אלא שינוי פיזי במצב בצבירה של העמילן. אגב, מחקרים כדוגמת זה יוצאים חדשות לבקרים, ואני הייתי ממתינה למחקרים נוספים בנושא או לפחות למסקנות סופיות (להבדיל מהשערות) לפני שהייתי רצה לקרר את כל המזון שאני אוכלת. יום טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה