תחליף חלב אם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/09/2002 | 16:36 | מאת: דנה

שלום רב, בני בן 5 חודשים יונק בלבד. רציתי לדעת איזה תחליף חלב אם מומלץ האם על בסיס סויה או חלב פרה?

18/09/2002 | 23:03 | מאת: לילך נהרי נטורופתית

שאלה הנשאלת היא מדוע להפסיק עם חלב האם? מחקרים רבים מראים כי לחלב אם אין תחליף מבחינת הרכב המזון והן מבחינת המרכיבים הנלווים כגון נוגדנים ממערכת החיסון של האם שמקבל התינוק. כול הכבוד שהתינוק הונק עד עתה. כדאי להמשיך, אפילו אם זה כרוך בשאיבת חלב האם ונתינתו בבקבוק בגלל בעיות טכניות. אם בכול זאת צריך לבחור בין תחליף סויה לבין תחליף חלב פרה, אמליץ על חלב סויה, מכיוון שמערכת העיכול של התינוק לא בשלה לחלבון שבחלב פרה, ובהרבה מקרים יכולה לגרום לבעיות בעתיד הקרוב והרחוק. למרות שסויה יכול לגרום לתגובה אלרגית, ואז אין ברירה אלא להשתמש בתחליף חלב פרה. בברכה לילך נהרי נטורופתית

19/09/2002 | 00:12 | מאת: רויטל ברמן

שלום דנה, אני מסכימה בהחלט עם לילך. תחליף על בסיס צמחי או סויה הם הרע במיעוטו. רצוי שלפחות עד גיל 6-8 חודשים תמשיכי להניק. לאחר מכן לא חייבים לעבוןר לתחליפים - אפשר כבר לנסות אוכל. לגבי תזונה לפעוט הנגמל ראי תשובתי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=22725&t=22704 לבריאות ושנה טובה.

מנהלי פורום נטורופתיה