פסיפלורה וקוואה קוואה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/09/2002 | 20:59 | מאת: רועי

האם צמחים אלו באמת טובים בהורדת מתח ועצבנות יתר? של החברה הישראלית פלוריס

16/09/2002 | 22:42 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

האם נמצא קאוה קאוה בארץ על המדף? יש הוראה להוריד צמח זה מהמדפים כבר מחודש פברואר 2002 ולענין: פסיפלורה יעילה בהורדת המתח, אם כי זאת לא עבודה לעומק - מהשורש אלא רק בסימפטום. אין לצרוך לזמן ארוך! עד 6 שבועות. לטיפל מעמיק רצוי לפנות לנטורופת - מטפל רב תחומי ורק לאחר ראיון עומק יבנה תוכנית טיפול אינדוודואלית יעילה, מהירה ובטוחה. רק בריאות!

16/09/2002 | 23:18 | מאת: רועי

א. למה ירד צמח זה מן המדף? ב. מה עם עוד צמח שנקרא ולריאן להרגעה? ג. האם ניתן למצוא את החומרים שבצמחים אלא במזון רגיל? + האם ניתן למצוא את חומצת האימנו גבא במזון רגיל? ד. היכן אני מוצא נטרופת ברמת השרון? (מומלץ דרך קופת חולים?)

16/09/2002 | 23:21 | מאת: רועי

למה מומלץ לקחת פסיפלורה עד 6 שבועות?

19/09/2002 | 00:41 | מאת: רויטל ברמן

שלום רועי, לשאלותיך, הקאווה-קאווה והפסילורה, כמו גם הולריאן - הם צמחי מרפא הטובים להרגעה, ואף הרדמה במינונים גבוהים יותר,במצבי עצבנות ומתח (אף לא במצבי דיכאון - כאן הם עלולים להחריף את המצב). לא רצוי להסתמך על צמחים ותכשירים מרגיעים לטיפול בעצבנות משום שזה כמו אקמול. זה לא מטפל בשורש הבעיה (אתה הרי לא רוצה לקחת אותם לנצח, נכון ?) . יש להתמודד עם העצבנות ע"י טיפול בגורם לבעיה - בין אם טיפול העובד על הקשר בין הגוף לנפש ובין אם טיפול בבעיה פיזיולוגית הגורמת למתחים (למשל אי איזון הורמונלי). ראה תשובתי בנושא: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=35408&t=35238 טיפול אישי יכול לסייע לך רבות. כל טוב.

19/09/2002 | 15:26 | מאת: רועי

עוזר במתח ועצבנות אבל מחריף חרדות ?! למה?

מנהלי פורום נטורופתיה