תופעה החוזרת על עצמה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/09/2002 | 09:43 | מאת: עדי

הנני סובל תלעיתים כבר מספר שנים מתופעה של גירוי באיזור הנרתיק המלווה בתחושה של חוסר נוחות או בתחושה של חוסר נוחות בלבד. הדבר שינה צורה במחצית השנייה של ההריון הראשון שלי כאשר התחושה הייתה של חוסר נוחות מוחלט באיזור השרירים, למשל, לאחר שתן כיווץ השרירים גרם לכך שכאילו איזור זה שופשף שעות (אבל לא שורף). אמרו שיעבור לאחר הלידה ואכן זה עבר. כרגע אני בהריון שני ושוב תופעת הגירוי וחוסר הנוחות הגיעה (לא תחושת השפשוף) וזה מפריע לי מאוד. זה פוגע באיכות חיי ויחסי המין. ניסית מולטי ביליון אסידופילוס ויוגורטים למיניהם (עם הביו) אך התחושה היא שזה לא עובר. האם צריכה להיות תזונה מסויימת שתקל על העניין או כיצד ניתן לבדוק לעומק את העניין ולא ממראה עין גיניקולוגית שתגיד "יש הפרשה לבנה קחי משחה". מה ניתן לעשות למניעה ודרך קבע????

לקריאה נוספת והעמקה
19/09/2002 | 07:07 | מאת: לילך נהרי נטורופתית

זמן הריון האישה חשופה יותר לזיהומים בנרתיק ובוגינה בגלל השינויים ההורמונליים המשפיעים על רמת החומציות באיזור. מדבריך אני מבינה שהתופעה הובחנה כפטריה בנרתיק ע"י הרופאה שלך. האם לקחת את האצידפילוס על קיבה ריקה? האם שמרת את האצידופילוס במקרר אחרי הפתיחה? אם התשובה היא לא לאחת מהשאלות הללו יתכן והטיפול לא היה אפקטיבי. אני מציעה לך ליטול שוב אצידופילוס, כדור אחד ליום על קובה ריקה. יכול להיות שאת מורחת שמן נבט חיטה בווגינה? נשים רבות עושות זאת כדי לשמור על גמישותה של הווגינה לקראת הלידה, אך שמן זה יכול לגרום לפטריה! אם אתה עושה זאת הפסיקי מיד!

19/09/2002 | 10:04 | מאת: רויטל ברמן

שלום עדי, ראשית אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי. אני בהחלט מצטרפת לתשובתה של לילך. אני חושבת שטיפול רציני לבעייתך כאל קנדידה נרתיקית עשוי לעזור. טיפול בקנדידה נרתיקית: 1. יוגורט + כמוסה מפורקת של פרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים) - מערבבים את תוכן הכמוסה ומורחים על טמפון למשך 30 דקות X 2 פעמים ביום. 2. 1 כפית חומץ מהול ל- ½ כוס מים. אפשר להוסיף טיפת שמן עץ התה. שמים על טמפון. (להיזהר, יכול לצרוב). 3. נוזל לשטיפה של הנרתיק: את משרה ענף אחד של: מרווה, לוונדר, רוזמרין, קורנית - בצנצנת חומץ הדרים או תפוחים (לא חומץ סינתתי) במשך שבועיים ומסננת. עם הנוזל את עושה שטיפות, בתור התחלה כף אחת בכוס. נוזל זה מחזיק גם חודשים. מלבד זה ברור שחובה לשמור על היגייניה חיצוני (רחצה עם סבון נוזלי ליגיניה (pH=5), אפשר גם שמפו עם שמן עץ התה, טוב כנגד הקנדידה לשימוש חיצוני בנרתיק, שטיפה אחרי כל מגע מיני ואחרי יציאה, הטלת מים אחרי קיום מגע מיני וכו'...). ברור לא פחות הוא שאת חייבת להקפיד גם על תזונה משום שהקנדידה מתרבה במערכת העיכול. בנושא זה ראי תשובתיי בנושא: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=34277&t=34058 http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=25488&t=25298 נסי עקרונות אלה ואשמח להתעדכן על מצבך. הריון קל והרבה בריאות.

מנהל פורום נטורופתיה