ביצים לצימחוני

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

09/09/2002 | 21:09 | מאת: אייל

האם נער בן 18 שלא צורך בשר או דגים בכלל צריך לאכול ביצה אחת ביום ? או שתים? עם צהוב או בלי?

10/09/2002 | 11:49 | מאת: רויטל ברמן

הי אייל, לא חייב. ע"מ להשלים צריכת חלבון, ברזל וחומצה פולית (ויטמין ממשפחת ויטמיני ה - B) הוא כן צריך להכיל בתזונתו קטניות, מאכלי גבינה מסוימים (!!) שהם לבנה ויוגורט ביו (האחרים מזיקים יותר מאשר מועילים), אגוזים וגרעינים מגוונים, הרבה ירקות ירוקים ושומשום מלא (ברזל), דגנים מלאים (ולא מעובדים כמו קמח לבן ואורז לבן) המכילים מינרלים אחרים וויטמינים ממשפחת B. אפשר גם ביצה אך אם כבר אז רק אורגנית (יש היום בכל סופר-מרקט). 1-3 ביצים בשבוע זה מספיק - אם יש את המזונות שציינתי בתזונתו. אין צורך להפריד את הצהוב... יכול להיות ש - B12 יחסר וכאן גם ביצה לא תעזור הרבה. תוסף מזון של B12 למציצה זה פתרון טוב לנטילה בהפוגות (חודש כן חודשיים לא למשל). לבריאות ושנה טובה.

מנהלי פורום נטורופתיה