אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/09/2002 | 11:38 | מאת: מוני

אני מבקש לדעת מהם המאכלים המומלצים ומהם המאכלים הלא רצוים לאישה בת 87 הסובלת מאי ספיקת כליות. בתודה מראש

02/09/2002 | 23:10 | מאת: רויטל ברמן

שלום מוני, זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי באישה ובמצבה הבריאותי (האם יש בעיות בריאות אחרות ברקע למשל), תמונת הדם שלה (למשל אנמיה וכו'), היכולת שלה והנכונות (הרגלי התזונה, תאבון). בגדול: 1. להוריד מהתזונה חלבונים מהחי ע"מ להוריד את רמות חומצת השתן, להוריד לחץ דם וכך להוריד עומס מהכליות. 2. להוריד חומצות שומן רוויות - בשר, עוף, גבינות, ביצים, חמאה, שמנת, מרגרינה, שומן מוקשה, קוקוס. 3. לאכול בעיקר אורז ומוצריו, ירקות ירוקים וכתומים (אם יש בעיה של עודף אשלגן בדם חשוב לבשל את הירקות הירוקים במים ולא לשתות את מי הבישול אלא לשפוך אותם). 4. להוריד נתרן (מלח) - בגלל הקושי בהפרשתו ויתר לחץ דם. 5. לאכל פירות, אבל עד 1-2 בלבד. 6.שתיה מרובה. בנוסף מומלץ מאוד לקחת תוסף של חומצה פולית - 400 מק"ג ליום, ויטמין E (אם היא סובלת מיתר לחץ דם אז מינון של 100 מ"ג ליום ויטמין E ואם לא - 400 מ"ג). אם היא אנמית - תוסף של ויטמין B12 למציצה. אפשר לשקול גם מתן co-Q10. לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה