תוספים לשיפור החשיבה והורדת המתח

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/08/2002 | 11:12 | מאת: אלון

קראתי בספר שנקראה "המוח" על תוספים מומלצים לכל אדם לשפר חשיבה והורדת מתח בין השאר הוא מזכיר גינקו, גינסנג , לציטין , פוספטידיל סרין, אצטיל L קרניטין, DMAE , קואנזין Q-10 ..... הוא אומר שאדם שיקח את הרשימה הזאת + תוספי ויטמנים שונים ישפר את תיפקוד מוחו ויוריד את רמת המתח משמעותית. מה המומחים בפורמים אומרים על כך? שמו של המחבר: ד"ר דהארמה סינג קהאלסה

31/08/2002 | 12:26 | מאת: רויטל ברמן

שלום אלון, נושא שיפור הזיכרון והריכוז נדון כאן בעבר. ראה תשובתי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=35692&t=35500 לגבי שאלתך, אני אישית מתנגדת להמלצות גורפות מסוג זה ויותר מזה אני לא מאמינה בבליעת אין ספור תוספים עם אינדיקציות כאלה ואחרות, ללא גיבוי מחקרי ראוי. לחלק מהדברים שרשמת יש הגיון במקרים מסוימים (ראה תשובתי לעיל) ובמקרים אחרים אין להם כל צידוק, ומאידך גיסא חלק מהדברים (למשל גינסנג) חד משמעית לא מתאימים באופן גורף לכל אחד - יש אינדיקציות מסוימות מאוד לנטילתם. זה בנושא זיכרון. לגבי מתחים - יש דרכים יותר נכונות ויעילות להתמודד איתם, והשקעה אישית בנושא זה משתלמת (להבדיל מקניית תוסף ובליעתו כפתרון לכל דבר). יום נעים.

31/08/2002 | 17:54 | מאת: רומן

מאחורי כל רכיב תזונה הוא נותן הסבר: מה הרכיב עושה ... חלק מורידים מתח חלק עוזרים לשני חלקי המוח לעבוד ביחד וכדומה... אז בטוח יש להם השפעה מסויימת נוכח העובדה שאנחנו לא צורכים כאלו חומרים בתזונתינו הרגילה.. הוא גם מוסיף ואומר האם צריך להתייעץ עם רופא לפני לכל רכיב או לא וכדומה השאלה עם איזה רופא בדיוק מתייעצים?? האם ישנם אנשים מומחים שממש ממש מבינים בחומרים אלו והם אובייקטיבים ?

31/08/2002 | 17:54 | מאת: אלון

מאחורי כל רכיב תזונה הוא נותן הסבר: מה הרכיב עושה ... חלק מורידים מתח חלק עוזרים לשני חלקי המוח לעבוד ביחד וכדומה... אז בטוח יש להם השפעה מסויימת נוכח העובדה שאנחנו לא צורכים כאלו חומרים בתזונתינו הרגילה.. הוא גם מוסיף ואומר האם צריך להתייעץ עם רופא לפני לכל רכיב או לא וכדומה השאלה עם איזה רופא בדיוק מתייעצים?? האם ישנם אנשים מומחים שממש ממש מבינים בחומרים אלו והם אובייקטיבים ?

מנהלי פורום נטורופתיה