מחלת הודג'קין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/08/2002 | 23:42 | מאת: ענת

שלום, בעלי חולה במחלת הודג'קין שלב 2, ונמצא כרגע בטיפולים כימותרפיים. לאחרונה המליצו לנו על טיפות בשם : חוסן פלוס שאמורות לשפר את פעילות המערכת החיסונית. הרופאה המטפלת אמרה שהיא לא מכירה את הטיפות אך על פי המרכיבים לא נראה לה כי הן משפיעות. לאחר הטיפול האחרון , בעלי לקח את הכמות הרשומה והרגיש שיפור מאוד משמעותי בהרגשה הכללית, ממש "קם על הרגליים". המרכיבים של הטיפות הם: לפצ'ו, אכיניציאה, אסטרגלוס, סמבוק, עלי זית, שייטקי, בבונג, וכוהל. רציתי לדעת האם את מכירה את הטיפות והאם ידוע לך השפעתן על המערכת החיסונית בכלל ובמקרה של חולי הודג'קין וסרטן בפרט, לטוב ולרע. בתודה מראש, ענת

29/08/2002 | 11:27 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב קשה מאד להתייחס לעניין הזה ולבחנו בצורה מקצועית, כלל לא פשוט. לחלק מהצמחים יש יכולת העלאה של הספירה הלבנה. אך למה לך לשבור את הראש. מבחן התוצאה הראה תגובה חיובית . שיהיה לבריאות ורפואה שלימה. בברכה רמי מור

31/08/2002 | 11:41 | מאת: רויטל ברמן

שלום ענת, שאלת שאלה לא פשוטה. בגדול, המרכיבים שציינת נשמעים ברובם מאוד מתאימים לטיפול ולא פחות חשוב - בטוחים לשימוש: -האסטרגלוס מחזק מאוד את מערכת החיסון, בייחוד כשזו הוחלשה - למשל ע"י כימותרפיה, ומגן בפני מחלות ויראליות וחיידקיות. -הלפצ'ו (טבבויה) הוא אנטי סרטני מובהק ואנטי זיהומי, משכך כאבים, מזין ומעודד את מערכת החיסון. -השייטקי כנ"ל - מתאים מאוד, אנטי-סרטני מובהק, מעורר חיסון, מחזק - מינון מומלץ 10-20 טיפול 3 פעמים ביום על קיבה ריקה. -הבבונג נהדר להשקטת מערכת העיכול, לבחילות, גזים, שילשולים, כאבים וכו'. לעומת זאת כמה מרכיבים לא מתאימים: -האכינציאה למשל לא בהכרח מתאימה. למרות שגם צמח זה מעודד חיסון ומעורר את מערכת החיסון, עדיף לתת אותו בזמן מחלה ולזמן מוגבל. -הסבוקוס כנ"ל - מתאים יותר בזמן מחלות, בייחוד במערכת הנשימה. -עלי הזית לא קלאסי כאן, זה בעיקר טוב למחלות לב ויתר לחץ דם. תראי, זו אופציה טובה אך לא אידיאלית. האידיאל יהיה לגשת להרבליסט/נטורופת לטיפול ספציפי אשר מותאם לבעלך. ישנם צמחי מרפא אחרים מצויינים לסרטן, כגון שכיזנדרה, צ'פרל, פיטולקה (שנראה לי מאוד מתאים פה בגלל מעורבות של כלי הלימפה במחלה, שם עיקר פעילות הצמח), ג'ינג'ר לבחילות, להזרמת הדם ולהגברת התיאבון ועד רבים וטובים לשלבים שונים של הטיפול (בזמן טיפול כימותרפי, אחריו וכמניעת הישנות המחלה). כמובן שהתזונה היא חשובה לאין שיעור לטיפול מוצלח וגם הקשר בין הגוף לנפש הוא בדר"כ זקוק לטיפול במצבים אלה. את כל אלה ניתן לעשות במסגרת טיפולית שלמה - רצוי. מקווה שעזרתי, אני מאחלת לבעלך ולך רפואה שלמה והמון שנים טובות ומאושרות.

31/08/2002 | 14:31 | מאת: ענת

תודה על תשובתך המפורטת, אשמח לדעת איזה צמחים יכולים להשפיע על תחושת העייפות התמידית. בתודה מראש, ענת

מנהלי פורום נטורופתיה