ויטמין B12

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/08/2002 | 22:45 | מאת: לילך

מאילו סוגי מזון ניתן לקבל ויטמין B12, ומה ההשפעה של חוסר בויטמין זה על הגוף/נפש ?

16/08/2002 | 15:36 | מאת: רויטל ברמן

הי לילך, B12 יש ב: בשר: בקר, כבד, ביצים, מוצרי חלב, עוף, דגים. צומח: ירקות מותססים או כבושים (כרוב כבוש, טמפה, מיסו). + מזונות המועשרים בויטמין. כמובן שיש גם תוספי מזון לצמחונים שביננו - להשתמש רק בטבעיים ולא בסינטטיים. חוסר בויטמין גורם לתופעות נוירולוגיות (חולשה, איבוד תחושה/הירדמות/דגדוג של הגפיים, ועד להפרעות בהליכה וחמור מזה), לאנמיה (אשר שוב מתבטאת בחולשה), ומבחינה נפשית לאי-שקט ובלבול. המשך יום טוב.

16/08/2002 | 20:57 | מאת: טניה

אשמח להמליץ לך על מוצר מעולה, שהינו מחליף טבעי של ויטמין B12 516377 053 טניה

מנהלי פורום נטורופתיה