תוספי מזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/08/2002 | 22:33 | מאת: יורם

שלום לנירה! אני בן 48 סובל מלחץ דם גבולי מאוזן בדרך כלל ע"י טיפול תרופתי. לאחרונה החילותי להשתמש באומגה 3 עם שום וקואוזים 10 אשמח לדעת פרטים נוספים על מוצרים אלו, האם הם עוזרים במשהו? זאת לאור העובדה שבמוסף ידיעות אחרונות התפרסמה כתבה גדולה השוללת תוספי מזון. תודה.

09/08/2002 | 16:30 | מאת: רויטל ברמן

יורם שלום, בעיית לחץ דם היא קלאסית לטיפול על ידי על ידי שינויים ושיפורים בהרגלי החיים, ולאו דווקא תרופות ותוספי מזון. לטיפול נטורופתי מלא - הכולל שיפור התזונה, הוספת פעילות גופנית ולימוד ותרגול דרכים יעילות להתמודדות עם מתחים - הצלחות רבות בהורדת לחץ דם והוא יכול לעזור לך בדרך הבריאה, הטובה והזולה ביותר. בהמשך תוכל אולי גם להוריד את מינון התרופה. הדגש צריך להיות גם על הורדת שומני דם (כולסטרול וטריגליצרידים) אשר קשורים קשר ישיר ללחץ דם. הדברים הקריטיים ביותר הם: - לצרוך פחות נתרן הנמצא בעיקר במלח שאנו אוכלים ובמזונות מעובדים רבים. במקביל מומלץ לאכול יותר מזונות מכילי אשלגן (היחס בין כמות הנתרן לאשלגן הוא החשוב). ישנם בחנויות הטבע תחליפים רבים למלח השולחני המכילים פחות נתרן ויותר אשלגן ומגנזיום. - התזונה צריכה להתבסס על מזונות מהצומח (למעט דגי-ים ויוגורט ביו) המכילים הרבה סיבים תזונתיים. שום (טרי) ובצל הינם מאכלים בעלי השפעה חיובית ספציפית על לחץ הדם (והבריאות בכלל). - תאכל הרבה דגי-ים (סלומון, סול, טונה, הליבוט, בקלה, מקרל) וכמה שפחות בשר, עוף, מוצרי חלב וביצים (מכילים הרבה שומן רווי וכולסטרול) ובעיקר אלה המכילים כמות רבה של שומן רווי. -דגש נוסף: רצוי מאוד להמעיט את כמות הסוכרים הפשוטים, אלכוהול וקפאין. - פעילות גופנית תורמת להורדת לחץ הדם באופן משמעותי (!!). - התמודדות עם מתחים ולחצים בחיים אף היא חשובה ביותר ואף הוכחה מחקרית כפקטור משמעותי בבריאות הלב ובכלל. - העישון פוגע בנו גם כאן... התוספים שציינת בהחלט יעילים וטובים, וגם נבדקו באינספור מחקרים, רק זכור: שצריכת שום טרי יעילה יותר משום בכמוסות. אומגה-3 יש בדגים שכתבתי לך וצריכתם במקום (במקום, לא בנוסף !!!) בשר תתן את האפקט הרצוי המקסימלי. Co-Q10 - ישנם תוספי מזון המכילים רק אותו במינון של 30-60 מ"ג ליום. מאחלת לך עוד שנים רבות של בריאות ושלווה.

מנהלי פורום נטורופתיה