אספירין + וינטמין אי?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/08/2002 | 11:38 | מאת: קלריס

ידוע לי שהפורום הזה מיועד רק לתוספות מזון, אבל חשבתי שאולי תוכלו לענות לשאלתי. אמא שלי סובלת מסתימות בלב, ולוקחת באופן קבוע אספירין. קראתי כבר, שאספירין זה לא הדבר הכי בריא בעולם, מבחינת הסבתכויות שהיא יכולה לגרום במערכות אחרות בגוף. ואומנם, אמי כשובעיים, נכנסה לבית-חולים אחרי שסבלה מחוסר שיווי משקל ממושך, עד שהמצב החמיר, ואז רופאת המשפחה שלחה אותה לבית-חולים, ושם אושפזה לכמה ימים, ואובחן אצלה דלקת ראות + דלקת בדרכי השתן חמורה. אחרי 3 ימים שלחו אותה הביתה, עם טיפול אנטיביוטי שהיתה אמורה לסיים, וסימה אותו. אבל כשהגעתי אליה לביקור, שמתי לב שהמינון של האספירין עלה באופן משמעותי. עכשיו היא מקבלת 325 מ"ג ליום. קצת מפחיד אותי, אולי היא צריכה, אבל אני מפחדת מהסתבכויות כי היא בת 84 ויש לה גם סכרת, גם גסטריטיס כרונית... אני גם מוסיפה לה, מהידע הפרטי שלי של סדנאות על ויטמינים שעברתי, ויטמין E, כי ידוע לי שזרימת הדם שלה לא טוב, והיא סובלת מלחץ דם גבוה. אז, רציתי להוסיף לה עוד כדור של ויטמין E ז"א להגיע ל- 800 יח"ל. אבל עכשיו אני כבר לא בטוחה אם לתת לה בכלל 400 יח"ל בגלל המינון הגבוה של אספירין. אשמח מאוד אם מישהו אוכל לענות לי. תודה, קלריס.

06/08/2002 | 10:58 | מאת: רויטל ברמן

הי קלריס, ראשית, נכון שלאספירין יש תופעות לוואי, בייחוד במערכת העיכול ובדימומים, אך אינני חושבת שאימך אושפזה בגלל האספירין. הדלקות נובעות מסיבה אימונית. מה שאני כן יכולה לעזור זה 2 דברים: 1) בגלל האנטיביוטיקה והדלקות, אני בהחלט ממליצה שתתני לאימך פרוביוטיקה בכמוסות למשך חודש-חודשיים. 2) לגבי הויטמין E, זה בעייתי לאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה וכשיש פגיעה במסתמי לב (ואת שניהם יש לאימך), ולכן אם כבר הייתי נפסיקה לה את התוסף לתקופה ואח"כ מתחילה שוב (אם בכלל) מ - 100 מ"ג ומעלה בהדרגה ובפיקוח רפואי. מעבר לזה תשלחי את אימך לנטורופת/ית כמו שצריך, מצבה מורכב מידי בשביל התייחסות בפורום - "רפואת פרוזדורים" כפי שזה נקרא, אם יש לה גם לחץ-דם גבוה, גם בעייה בכלי דם לבביים, גם סוכרת, גם גסטריטיס כרוני (מה שיכול להיות קשור לאספירין) ועוד דלקות. בטוחתני שטיפול משלים לטיפול הרפואי הקונבנציונלי שהיא מקבלת יכול להועיל ולו בקצת. הרבה בריאות.

06/08/2002 | 17:16 | מאת: קלריס

המון תודה לך, רויטל תודה שהשבת לי על ויטמין E, זה היה מאוד חשוב לי. אשמע בקולך, ואנסה לקחת את אימי למטפל/ת מוסמך.

מנהלי פורום נטורופתיה