חלבון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/08/2002 | 22:32 | מאת: אלכס

כיצד להשתמש נכון בתוסף חלבון שמוכרים בחנויות טבע בשביל בניית שרירים על מנת לא לגרום שום נזק ממש לגוף??

05/08/2002 | 18:53 | מאת: רויטל ברמן

הי אלכס, שים לב: מבוגר ממוצע (70-80 קילו) זקוק ל - 0.8 ג' חלבון לכל ק"ג ממשקלו, שזה כ - 60 גרם חלבון ליום, ספורטאי מקצועי זקוק לכ - 1.2-1.3 ג' לק"ג, שזה פחות מ - 100 ג' חלבון ליום (יום בו הוא התאמן באופן אינטנסיבי). בתזונה המערבית האדם הממוצע צורך כפול ממה שהוא צריך (ע"מ להגיע ל - 60 ג' חלבון מספיק לאכל גביע גבינה לבנה ושניצלון לצורך ההדגמה). חלבון יש בכל מזון כמעט, כולל קטניות (כ - 9 ג' חלבון בכל 100 ג' חומוס), פחמימות (כ - 10 ג' חלבון בכל 100 ג' לחם), ירקות (2 ג' חלבון ל - 100 ג' חסה), מוצרי חלב (כ - 11 ג' חלבון בכל 100 ג' גבינה 5%), דגים (כ - 25 ג' חלבון בכל 100 ג' טונה במים !!!), ביצים (כ - 13 ג' חלבון בכל 100 ג' ביצה) וכמובן בשר (כ - 30 ג' חלבון בכל 100 ג' חזה עוף !!!). עודפי חלבון עלולים לגרום לנזק כלייתי וכבדי עקב עומס בתוצרי פירוק החלבון - חומצה אורית. מאותה סיבה הם גורמים לאובדן מינרלים כמו סידן (החשוב מאוד לכל אדם ובייחוד לספורטאי אשר זקוק מן הסתם לעצמות חזקות והעברה עיצבית טובה) מהדם דרך השתן ולטווח רחוק לאוסטאופורוזיס (איבוד מסת עצם). במילים אחרות - אם אתה אוכל רגיל (יחסית לעולם השפע בו אנו חיים), כלומר כל עוד אתה לא צמחוני או טבעוני, אין לך שום צורך לקחת תוספים יקרים של חלבון. זה אפילו יכול להזיק. מה שכן, זה מאוד מועיל לכיסם של זבנים, תועמלנים, מפיצים ויצרנים - כך שבכל זאת יש בזה יתרון כלשהו... בסדר ?

מנהלי פורום נטורופתיה