רויטל היקרה-שומנים בדם !

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/07/2002 | 17:34 | מאת: בנאלי אך חשוב

רויטל שלום ! אודה לך אם תמליצי על מזונות או צמחי מרפא או כל תבלין 'להמסת' שומנים בדם וכמה שיותר חזקות . חן חן ותודה על כל המידע מקס

31/07/2002 | 22:03 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך מר בנאלי אך חשוב היקר (שם ארוך...), כולסטרול רצוי ומומלץ להוריד על ידי שיפורים בהרגלי החיים: שיפור התזונה והוספת פעילות גופנית (ראה תשובתי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=25059&t=24956). מזונות שמעלים שומנים בדם: 1) הכולסטרול נמצא בכל סוגי הבשר (בקר, עוף, כבשים וכו', חוץ מבדגי-ים המכילים בעיקר שומן בריא מסוג אומגה 3), כל מוצרי החלב (כולל שמנת, חמאה, חלב, גבינות) והביצים (כלומר גם מיונז) - ולכן כדאי לצמצם בצריכת מזונות אלה. כמו כן להוריד שומן מוקשה לחלוטין (מרגרינות ומזונות מעובדים שרשום במרכיבים שלהם "שומן מוקשה" או "שומן צמחי מוקשה"). 2) לגבי הטריגליצרידים חשוב לדעת שהסוכר הפשוט שאנו מכירים מחמיר את הבעיה וכך גם רוב הפחמימות הפשוטות כולל חלק מהפירות וממתיקים נוספים - אפשר לאכל את הפרות הבאים: תפוח, אגס, משמש, אפרסק, שזיף, דובדבנים, פרות יער, אשכולית - בלי להגזים בהם. מאכלים שיכולים לעזור: -שום, סלק (בעיקר טרי עם הקליפה), כוסמת, זרעי כוסברה, כורכום, בצל, פטרוזיליה ועוד. -סיבים תזונתיים הנמצאים בכל הירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים (מלאים - עם הקליפה !!). -שמן זית, לציטין, דגי ים צפוני (סלומון, סול, טונה, בקלה, הליבוט, מקרל). -המון ירקות עליים אורגניים ונבטים - לשיפור פעילות הכבד אשר אחראי לחילוף החומרים של שומני הגוף. שיהיה בהצלחה וכל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה