סוכר
דיון מתוך פורום נטורופתיה
לפני כשלוש שנים נמצאה אצלי רמת כולסטרול גבוהה. שיניתי את כל אורחות חיי ובתזונה נכונה הצלחתי להפחית את הכולסטרול. הבנתי שיש קשר בין סוכר לכולסטרול ולכן גם אני מנסה להפחית סוכר. אני בכלל לא אוכל מתוק ולא חטיפים מתוקים ולא עוגות ולא משקאות קלים (טוב, אולי פרוסה אחת בחודשיים, כשחייבים ביומולדת... ) אבל!! אני חובב נלהב לשעבר של קפה שחור עם שניים סוכר מלא... הפחתתי את הקפה לשלושה ביום, וכל היתר זה תה ירוק, כאשר בכל כוס, קפה או תה הפחתתי לכפית שטוחה של סוכר חום ואחד סוכרזית. שאלתי. האם בסיכום הכללי היומי אני עדיין צריך להפחית סוכר? האם יש סכנה בסוכרזית? האם יש המלצות לכמות צריכת סוכר האופטימלית לאדם בריא?
הי פניקס, קודם כל כל הכבוד על השינויים המבורכים (והקשים) שכבר עשית בתזונתך. אין לי כל ספק כי הם מחזקים את מערכת החיסון שלך, מפחיתים את הסיכויי למחלות רבות וגם מאטים את הזדקנותך (צריכת קלוריות עודפת מזרזת הזדקנות ותהליכי חימצון). לגבי ה"חטא" הפרטי שלך - הקפאין. בהחלט כדאי לך להמשיך ולצמצם את צריכת הקפאין (שיש כמובן בקפה אך גם בתה הירוק). נסה לעבור מתה ירוק לתה צמחים שאינו מכיל קפאין (ללא עלי תה) ולאט לאט להוריד את הכמות היומית של קפה. לגבי ההמתקה. יש צמח נפלא בשם Stivia (סטיוויה) אשר הוא מאוד מתוק (פי 300 מסוכר) ואינו מזיק כלל (לא נספג לגוף ממער5כת העיכול). אולי צריך טיפה להתרגל אליו (כמו לסוכרזית) אך לאחר שבועיים-שלושה של שימוש בו כבר מתרגלים. הוא עדיף ממתתיקים מלאכותיים אחרים. רצוי להפחית לחלוטין את השימוש בסוכר, גם בקפה. תעבור לסטיוויה (לאט ובהדרגה, כדי שתתרגל) גם במקום הסוכר. מה שכן, פירות אתה יכול ואף רצוי שתאכל, בייחוד הפרות הבאים: תפוח, אגס, משמשף שזיף, אפרסק, חבוש, אפרשזיף, פרות הדר צהובים. לא ענבים, אבטיח, מלון, מנגו וםרות טרופיים, ופחות פרות הדר כתומים. לבריאות שלמה וחיים ארוכים.
תודה. זו הייתה תשובה מפורטת. הממתיק הטבעי הזה שהזכרת, האם ניתן להשיגו באופן חופשי? ובאיזו צורה הוא מגיע? פשוט אין לי סבלנות לטפל בעשבים...