האם להמשיך עם הויטמינים?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/07/2002 | 13:22 | מאת: מיכל

בני בן שנה, בבדיקת דם שהוא עשה התוצאה הייתה - ההמגלובין של בני הוא 13.5, הוא מקבל כל יום 6 טיפות ברזל ו- 2 טיפות AD, הבעיה היא שהוא עדיין יונק ומסרב לאכול בשר, הוא מסכים לאכול רק מעדני חלב, דניאלה ומעט גרבר פירות, הוא אוכל מעט מאוד בישלולי עם בשר, כלומר תזונתו אל אף מאמצינו לא מלאה. יש לציין שכל הערכים בספירת הדם יצאו בתחום, האם על סמך תוצאות להפסיק לתת לו ברזל ו - AD? לתת לו חלקית? להמשיך לתת לו באותו המינון? מה דעתך? נתונים נוספים על בדיקת הדם - שאלתי רופאים מומחים לנושא, הוספתי גם כאן, לא בטוחה שזה קשור: בדיקת דם + מספרים מוחלטים בני בן שנה ועשה בדיקת דם שגרתית, היו 4 בדיקות שלא יצאו בתחום, יש לציין שכ- 6 ימים לפני בדיקת ם בני קיבל את החיסון המשולש – אדמת, חצבת, חזרת. הבדיקות הם: המטולוגיה – דיפרנציאל הבדיקה % תוצאה טווח תוצאה – מספרים מוחלטים Lymphocytes – 58.8 (67-77) 4.3 (4-13.5) Monocytes - 14 (3-13) 1 (0.6 – 1) Eosinophils - 4.3 (0-3) 0.3 (0.3 – 0.5) Basophils - 1.5 (0-1) 0.1 (0-0.2) מה משמעות התוצאות? מה משמעות האחוזים מחוץ לתחום ומה משמעות המספרים המוחלטים שנמצאים בתחום? האם הדבר מחייב ביקור חוזר אצל הרופא? תודה!!!

23/07/2002 | 16:10 | מאת: מקס

למיכל שלום ! האם נכון הדבר שזהו ילד ראשון ?? כאבא ל-4 ילדים אני ממליץ : ראשית יש לך אוזן קשבת ומקצועית בטיפות החלב ולמה לך לרעות בשדות נוספים ... שנית , תתיחסי באופן מעניין לתוצאות ולטווחים ולא כגזרה קשה משמים. לדעתי , אם ילדך מתפקד סביר ומעלה לבני גילו ,היי רגועה ללא זלזול בדברי רופאים. בהצלחה בגידול ותהני מכל שינוי והברה חדשה

23/07/2002 | 23:41 | מאת: רויטל ברמן

מיכל שלום, מקס ענה יפה. המוגלובין 13.5 זה מצוין והעובדה שבנך מתעקש לינוק הופך אותם לעניות דעתי לחכם מכולם. סביר להניח כי הערכים שיצאו מחוץ לטווח ואשר שייכים כולם לפקטורים של מערכת החיסון אכן הושפעו מהחיסונים שנעשו לפני בדיקת הדם למרות שכל מחלובת יוראלית קטנה יכולה להשפיע עליהם. הכי חשוב - איך הילד מרגיש <? איך הוא מתפתח ? איך התיאבון שלו ? אם כל אלה תקינים הסירי דאגה מליבך והמשיכי בהנקתך הברוכה. לדעתי גם אין צורך בתוספי ברזל ואחרים - בשביל מה סתם ? כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה