צמח האפדרה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/07/2002 | 09:46 | מאת: רונן

לרויטל שלום מהו צמח הפדרא ולמה הוא יכול לעזור תודה

23/07/2002 | 23:25 | מאת: רויטל ברמן

שלום רונן, צמח האפדרה הוא צמח לא מותר בשימוש בארץ - אסור בפירוש להשתמש בו. האפדרין שנמצא בו דומה לאדרנלין בתיפקודו ע"י גירוי מערכת העצבים הסימפתטית, ולכן יכול לגרום לעצבנות והתרגשות, עלייה בלחץ הדם, פלפיטציות (דפיקות לב חזקות) והזעה וכו'. כמו כן לסובלים מיתר קרישיות דם או בעיות לב וכלי דם לא מומלץ להשתמש בצמח. האפדרין גם מרפה סימפונות ולכן מאוד עוזר במקרים של התקפות אסטמה וקוצר נשימה. לילה טוב.

24/07/2002 | 11:14 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

הצמח יעיל גם בענין הרזיה. אסור לשווק אותו בארץ בצורה פורמלית אך ניתן למצוא בטינקטורות במקומות מיוחדים ולעיתים תחת שם אחר. אי מדגיש כי צריך לעבוד נכון עם הצמח כי הוא יכול מאוד להזיק!!!!

מנהלי פורום נטורופתיה