kelp

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/07/2002 | 22:54 | מאת: מיקי

לאחר שהמליצו לי, התחלתי לקחת טבליות kelp (אצות ים), בכמות של טבלית ליום. רציתי לדעת בצורה מפורטת יותר מה ההשפעה והתרומה של הטבליות לתפקוד הגוף ומערכותיו השונות. כמו כו, הבנתי שאין שום סיכון בלקיחת הטבליות (של gnc), האם הדבר נכון?.

19/07/2002 | 01:36 | מאת: רויטל ברמן

הי מיקי, יש בהחלט סיכון בנטילת אצות מאחר והן מכילות כמות גבוהה של יוד ולאדם הסובל מיתר פעילות של בלוטת התריס זה ממש מסוכן (כמו כן גם למי שסובל מתת פעילות ששל התירואיד ומטפל ע"י ל-תירוקסין). ליוד תפקידים רבים, בעיקר בחילוף החומרים דרך השפעה על רמות הורמון התירואיד. למה את לוקחת את זה ? אין צורך וזה לא מומלץ לקחת משהו סתם כך ללא סיבה מוגדרת. אם זה לצורך דיאטה וודאי קודם מהם ערכי התירואיד שלך ואם יש עודף (יבוא לידי ביטוי בדפיקות לב מואצות, הזעה, שלשולים, תאבון מוגבר...) אל תקחי אותם. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה