בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/05/2001 | 20:22 | מאת: נעמה

שלום דר' יהודית לריה, לפני כשבוע אובחנתי כסובלת מתת-פעילות בלוטת התריס. תוצאות 2 בדיקות דם שעשיתי בהפרש של 5 ימים: TSH=8.43 , ואחרי 5 ימים TSH=17.18. (תחום הנורמה : 5.5-0.36) ע"ס בדיקות אלה, ומישוש הצוואר, נתנה לי רופאת המשפחה: LEVOXYL 50MCG במינון כדור אחד ליום. (אני שוהה בארה"ב וזה כנראה, כדור מקביל לאלטירוקסין שניתן בארץ). בגלל שהזעתי הורידה לי הרופאה את המינון ל LEVOXYL 25MCG . פרט לנפיחות בצוואר, ולמחזור לא סדיר במיוחד, לפעמים מקדים (כ 23 יום),ולפעמים מאחר,(עד 44 יום), לא היו לי תופעות מיוחדות. אני בת 44 , משקל גוף תקין. שאלות: 1. מאיזה סוגי מזון רצוי להמנע , ואיזה סוגי מזון כדאי לאכול, פרט לדגי-ים. 2. האם אני יכולה להמשיך לקחת ויטמין ?EVITOL 200MG -E במינון כדור 1 ליום. (בגלל הסטוריה של CVA במשפחה מצד אבי ואמי). 3. האם אני יכולה לקחת TRIBEMIN. (אני נוהגת לקחת כדור זה פעם 1 ביום במשך חודשיים בשנה. ברצוני לציין שאתהכדורים הנ"ל אני לוקחת בהמלצת רופאת המשפחה, שטיפלה גם בהורי, לא ע"ס בדיקות דם. 4. האם יש הגבלה של שתית יין או קפה? 5. האם כדאי לקחת PHARMATON ? 6. האם תוכלי להמליץ לי על תוספי מזון לטיפול בבעית תת-הפעילות של הבלוטה, (בנוסף לLEVOXYL 25MCG ). אני מודה לך

15/05/2001 | 23:00 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לנעמה, 1. המנעי מכרוב,כרובית, צנון, צנונית וקולרבי היות הנ"ל מאיטים את פעילות הבלוטה. אין מניעה לאכול את כל השאר. 2. את בהחלט יכולה להמשיך לקחת את הויטמין. 3.את יכולה לקחת את ה tribamin . 4.אין הגבלה של שתיית קפה, לא רצוי יותר משתי כוסות, אם הינך לוקחת כדור כמו אלטרוקסין אז כמובן שאסור אלכוהול. 5.צריך לבדוק. 6.את יכולה לקחת קפסולות של אצות ים, Q10, וויטמין E. כל טוב, הרבה בריאות.

16/05/2001 | 03:13 | מאת: נעמה

שלום דר' יהודית לריה, אני מודה לך על תשובתך המהירה והמפורטת. ועוד כמה שאלות: 1. מה זה Q10, ואיך משיגים אותו? 2. איך ואיפה משיגים קפסולות של אצות-ים? יתכן שאוכל למצוא דפי אצות בחנות מאכלים סיניים. (האם זהו החומר שאתו מכינים את הסושי?) האם אצות מיובשות אלה מכילות עדיין את החומרים להמרצת פעילות הבלוטה, או שתהליך היבוש הורס ועדיף לחפש קפסולות של אצות-ים? 3. למה אסור לשתות אלכוהול? (מדי פעם לשתות "לחיים" או כוסית ליקר...)איני שתיינית. האם האלכוהול מנטרל את פעולת האלטרוקסין? 4. האם ידוע לך על הצלחות הרפואה האלטרנטיבית/ סינית כשיטת טיפול בתת-פעילות הבלוטה? מודה לך מאד, נעמה

מנהלי פורום נטורופתיה