גרעיני אבטיח

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

29/06/2002 | 00:13 | מאת: ענת

אני מכורה לגרעיני אבטיח מה הערך התזונתי?ההשמנתי?האם יש תחליף

לקריאה נוספת והעמקה
30/06/2002 | 17:19 | מאת: רויטל ברמן

הי ענת, גרעיני האבטיח מכילים 50% שומן (מה שאומר שמעל 75% מהקלוריות שלהם מגיעות משומן), נותנים כ - 600 קלוריות ל - 100 ג' (נקי, בלי הקליפה). רב השומן הוא חד לא רווי (כלומר טוב), אך 17% ממנו רווי - ברגע שקולים את הגרעינים רב השומן הופך רווי ולכן עדיף לאכלם לא קלויים. הם מכילים סידן, ברזל, אשלגן ועוד. עדיף לאכל לא מומלחים או מומלחים קל בלבד. תחליף ? בטח - שומשום, אגוזי מלך, שקדים (לא קלויים), אגוזי ברזיל. ערכם התזונתי עדיף אך הם עדיין משמינים אז כדאי לאכל אותם (ואפילו מומלץ מאוד) אבל בכמויות קטנות. פופקורן ללא שמן הוא נשנוש דיאטטי אם זה מה שחפצה נפשך. עוד שאלות ? אל תתביישי. יום נעים.

30/06/2002 | 21:08 | מאת: ענת

תודה רבה

מנהל פורום נטורופתיה