תזונת תינוקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/06/2002 | 00:20 | מאת: טלי

בני בן 6 חודשים ועד כה ינק באופן מלא , לאחרונה התחלנו עם מוצקים וכל פעם לאחר שהוא אוכל יש לו עצירות של יומיים - שלושה . כמובן שכשאני רואה שיש עצירות אני מייד מפסיקה את האוכל המוצקי. התחלתי עם ירקות כגון: קישוא , גזר דלורית תפוח אדמה כרגע אנחנו כבר יומיים שוב בהנקה מלאה אך הקקי לא מגיע ...

24/06/2002 | 21:54 | מאת: רויטל ברמן

שלום טלי, ישנן כמה עצות: 1) וודאי כי ילדך שותה מספיק כשהוא לא לא יונק (המזון המוצק מכיל פחות נוזלים מאשר בחלב אם, ובמיוחד בקיץ כשמזיעים הרבה זה יכול לייבש גם את היציאות). 2) תורידי את תפוחי-האדמה בינתיים - עוצרים. 3) תתרכזי במזונות הבאים בתור התחלה: רסק תפוחים, אפרסק מבושל, בטטה/גזר מעוכים, תפוחים/אגסים/אפרסקים/משמשים מעוכים, אבוקדו. את יכולה לערבב פרות יבשים מושרים ברסק. המנעי מתפו"א ובננה עד שמערכת העיכול שלו תסתגל כדי שלא תגרם עצירות. הכי חשוב סבלנות, ישנה הסתגלות כלשהי של מערכת העיכול ובנתיים צריך להכניס כל פעם רכיב אחד בלבד ולוודא שהילד מגיב אליו טוב. שיהיה המון בהצלחה.

31/07/2002 | 22:29 | מאת: טלי

רויטל , קודם כל תודה רבה . ראיתי את תשובותייך האחרות , ורציתי לדעת האם דגנים ואבוקדו באים בחשבון בגיל הזה ? 7.5 חודשים ןאם לא מתי אוכל להתחיל? האם יש ספר מתכונים לילדים שאת יכולה להמליץ ? ושוב תודה רבה טלי

מנהלי פורום נטורופתיה