שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/06/2002 | 15:57 | מאת: רועי

איך יתכן שאמא שלי צמחונית כבר עשרים שנה ולא חסר לה בכלל ויטמין B12 ואילו אני אוכל הכל כולל בשר ודווקא לי חסר הויטמין הזה והרופא רוצה שאני יעשה זריקות. אני בן שבע עשרה וחצי.

21/06/2002 | 11:35 | מאת: בובי

האמת ששאלתך סקרנה גם אותי ושאלתי אותה את ניר עמיר שהוא גם רופא מערבי וגם מטפל ברפואה סינית וגם צמחוני 30 שנה. ובכן הוא ענה לי שאם הגוף מאוזן ובעיקר הטחול (לפי הרפואה הסינית) עושה את עבודתו לא צריך להיות כל חוסר בויטמין מסוים. ולדוגמא הוא הביא את עצמו שמעולם לא היה לו חוסר ב בי 12 או חוסר דם. שמעתי שיש גם חידק בשם הליקובקטור שגורם לחוסר בויטמין בי 12. עדיף ללכת לתזונאית שתאזן לך את התזונה ואז לאורך זמן אולי זה יסתדר. בהצלחה

21/06/2002 | 18:50 | מאת: רויטל ברמן

הי רועי, קודם כל תודה לבובי על התשובה הסינית מטעם ניר עמיר - עליו אפשר בהחלט לסמוך. זה נכון שזה אינדיבידואלי. ספיגת ה - B12 בגופנו היא לא קלה (בגלל מימדיה הגדולים של המולקולה) ודורשת מעורבות של גורמים רבים: -קיבה חומצית מספיק (יש אנשים עם היפוכלורידריה - תת חומציות של הקיבה, ולהם קשה גם עם עיכול של בשר למשל). -הימצאות גורם חלבוני הנקרא "IN = Intrinsic Factor" וגורם חלבוני נוסף אשר מופרשים בקיבה ויש אנשים אשר ההפרשה והייצור של החלבונים אינה תקינה. -הפרשה תקינה של מיצי לבלב מעכלי חלבון. -ברזל וסידן - גם כשיש חסר תזונתי ברכיבים אלה הספיגה נפגעת. -כשהמעי הדק פגוע - מחלת מעי דלקתית למשל. צמחונים יכולים לקבלו בחלב ומוצריו וביצים, וכמו כן במוצרי סויה מותססים (מיסו, טמפה), בשמרים ובחלב סויה - במיוחד היום מוצרים צמחיים רבים מועשרים בכוונה בויטמין זה. לטבעונים יש בעיה יותר גדולה עם צריכה נאותה של הויטמין. אם לא הבנת משהו אל תתבייש להמשיך לשאול. יום טוב.

22/06/2002 | 11:29 | מאת: אהרוני biomagnetics

בדוק את סוג הדם שלך יכול להיות שבגלל סוג דמך אתה אוכל מאכלים שאינם טובים לגופך? אכילה נכונה לפי סוג הדם תגרום להעלמות המחסור בויטמין זה.

מנהלי פורום נטורופתיה