פבא בתוך תוספי מזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/06/2002 | 13:22 | מאת: רמי

לפני מספר חודשים היתה כתבה בטלויזיה על פבא כתוסף מזון paba החומר הזה מופיע כמעט בכל המולטי ויטמינים בשוק אם כי במינון נמוך חמש מיליגרם מה ידוע לכם עליו והאם הימצאותו במולטויטמין צריכה לגרום לא לקחת אותו אשמח לקבל מידע בנושא בכתבה נאמר שזה חומר שגורם להזיות. תודה מראש רמי

09/06/2002 | 23:37 | מאת: רויטל ברמן

שלום רמי, הפאבא הוא אחד מיני לא מעט הויטמינים בקבוצת B. הוא נמצא כמובן במזון (גרעינים לא קלויים, אורז מלא, סובין...) ואין בעית מחסור שלו כל עוד פלורת מערכת העיכול (החיידקים הטובים במעי) תקינה. כאשר יש בעיות עם הפלורה - אחרי לקיחת אנטיביוטיקה / במחלות מעי דלקתיות / צליאק / אי סבילות ללקטוז / תזונה ענייה בסיבים תזונתיים / שלשולים וכו' - אז יש הגיון בלקחת תוסף של קומפלקס B המכיל גם ויטמין זה. אם רוצים להגדיל מינון - לקחת עוד כדור מהקומפלקס. הפאבא נחשב כמגן על העור מפני שיזוף יתר, שומר על צבע העור והשיער, עוזר למניעת ריח גוף ופה רעים וכו'.

11/06/2002 | 16:02 | מאת: רמי

ומה על מה שאמרו בכתבת טלויזיה שאמרו שחומר זה יכול לגרום להזיות וכו? תודה מראש רמי

מנהלי פורום נטורופתיה