האם להפסיק צריכת ויטמינים מידי פעם?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/05/2002 | 08:34 | מאת: yair999

לגבי מי שלוקח מולטיויטמין + תוספת E + תוספת C + אבץ האם רצוי להפסיק מידי פעם (למשל 3 שבועות כן, שבוע לא) או שניתן להמשיך ברצף?

30/05/2002 | 11:04 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב אכן כן. רצוי בכלל להפסיק לקיחה סתמית של ויטמינים באם אורח חייך מכיל פירות ירקות קטניות ואגוזים. ישנם ויטמינים הנאגרים בגוף ומימלא יש לך מלאי אגור לזמן רב. בברכה רמי מור

30/05/2002 | 11:33 | מאת: yair999

סליחה, אבל ציפיתי לתשובה אחרת. ברור לי שאם אין מחסור בויטמינים מהתזונה אז אין צורך להוסיף. השאלה היתה לגבי מי שרוצה לישם המלצות לגבי לקיחת ויטמינים האם קיימות הנחיות ספציפיות לגבי הפסקות מידי פעם. אודה על תשובה גם מרויטל ברמן.

02/06/2002 | 23:57 | מאת: רויטל ברמן

יאיר שלום, בהחלט יש צורך להפסיק נטילת תוספים לאלה שנוטלים אותם דרך קבע, להשקפתי האישית רצוי לנסות להתרכז במזון פונקציונלי כשיש בעיה כלשהי ולא להסתמך על תוספים לטווח הארוך. התוספים שצריך להיזהר מהם במיוחד הם ויטמינים מסיסים בשומן אשר מצטברים בגוף באותן כמויות גבוהות שנמצאות בתכשירים (גבוהות מהרבה מאלה שבמזון ואשר להם "מצפה" הגוף), אלה הם ויטמיני A,D,E,K - במקרה שלך ויטמין E. גם אבץ מומלץ שלא לצרוך לאורך זמן. בגדול לדעתי, לכל תוסף שלוקחים צריכה להיות תכלית מוגדרת וזמן נטילה מוגדר. לקיחת ויטמין או מינרל אחד באים בגופנו בדר"כ על חשבון אחרים, אם בספיגה במערכת העיכול או בהפרת האיזון בין הויטמינים בגוף. מולטיויטמין וויטמין C הם היחידים שלא מזיקים בשימוש לטווח הארוך, אבל האם באמת יש בהם צורך ? מה עם אכילת ירקות ופרות במקום ? את זה כדאי לך לבדוק. כל טוב.

05/06/2002 | 10:51 | מאת: yair999

לגבי ויטמין E אני מכיר המלצה של 400 יב"ל ליום כמניעה. מה המלצתך ואם צריך הפסקות איך רצוי לעשות זאת (3 שבועות כן ושבוע לא למשל?) ?

מנהלי פורום נטורופתיה