חומצה בויטירית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

19/05/2002 | 11:44 | מאת: פיני

שלום, בבדיקת צואה מקיפה מצאו שיש לי חוסר בחומצה בויטירית. יש תוסף טוב של החומצה שניסיתי לקחת, אך הוא לא עשה לי טוב - עצירות וצריבות. השאלה היא, האם יש דרכים להגדיל את רמת החומצה במעי הגס, ללא נטילת החומר ממש?

19/05/2002 | 21:04 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לפיני אני אבדוק לך. כל טוב

19/05/2002 | 22:47 | מאת: רויטל ברמן

פיני, צריכת פרוביוטיקה + FOS היא דרך נהדרת להעלות את כמות החומצה הבוטירית משום שהיא תוצר לוואי של פרוק ה - FOS ע"י החיידקים הפרוביוטיים. יכול להיות שגם תוסף זה יעשה לך גזים ובעיות, בייחוד אם החומצה הבוטירית לבדה עשתה לך בעיות. ה - FOS יכול להיות מספוק גם ע"י צריכת פרות, קטניות ושיבולת שועל, במידה ופלורת המעי תקינה (אם יש מספיק חיידקים טובים במעי). כך שאתה יכול לקחת פרוביוטיקה בלי ה - FOS אך לאכל את המזונות הנ"ל. כל טוב ולבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה