אצבעות כף יד

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/05/2002 | 19:25 | מאת: דנה

שלום רב, אשמח לקרוא מה ההבדל בין נטורופט להמוהופט ודבר שני אם אפשר התגלתה אצלי בעיה,בחודש האחרון אני עובדת פיזית ובצורה אינטנסיבית עם יד ימין, בבקרים אנני יכולה לסגור את אצבעות כף היד, לאחר זרימה של מים חמים ישנה הקלה מידית. האמה ביד זו במהלך כל היום כשכבר נסגרת עד הסוף היא נתקלת ב"מכשול" אך עוברת אותו וכמו כן גם בפתיחתה. האם זו תופעה מוכרת? האם ישנה דרך אכילה נכונה שיכולה לפתור ולהוות כתרופת מנע להדרדרות המצב? תודה תודה

13/05/2002 | 18:49 | מאת: רויטל ברמן

הי דנה, לשאלתך הראשונה: בסיס הטיפול הנטורופתי עומד על תזונה, אורח-חיים, תוספי-מזון וצמחי-מרפא, תנועה, מגע, גוף-נפש והקשר לבריאות ועוד מגוון השתלמויות פרטניות המשתנות מנטורופת לנטורופת. הנטורופתיה דומה יותר, אם תרצי, לרפואות המסורתיות של כל העמים, אך היום עם בסיס מחקרי. הומאופתיה, לעומת זאת, היא שיטת טיפול שונה לחלוטין אשר נוסדה לפני כ - 200 שנה ע"י רופא אנגלי. השיטה מטפלת באמצעות הרמדי'ס (ה"תרופות") ההומאופתיות הרבות, אשר יכולות להתבסס על כל חומר שעולה בראשך (צמחים, בע"ח ו/או חלקים/הפרשות מהם, מתכות, שוקולד, קפה וכיוצ"ב). אותו חומר מוצא של כל רמדי ורמדי מדולל בשיטה מסוימת לרומות בהן אין מולקולות של אותו חומר מוצא בתרופה הסופית, והטיפול נעשה באמצאות הניחוח/אנרגיה/רטט וכו' של אותו חומר מוצא. בשתי השיטות הטיפול הוא פרטני (פר אדם ולא פר המחלה שלו, כלומר 2 אנשים עם מיגרנות יטופלו שונה ולא באמצעות אותה תרופה או אותן המלצות), האבחון הוא בעיקר דרך תשאול המטופל והטיפול עצמו איננו פולשני. לשאלתך השנייה: נשמע שגרמת לדלקת קטנה בגיד בגלל שימוש עודף (את אבחנת האינסטנט הזו אבקשך לאושש אצל אורטופד). אם זה המצב, אני ממליצה לך לגשת לכירופרקט/פיזיותרפיסט אשר יתן לך טיפול ידני הולם + למרוח משחת Capsicum במקום + לתת לה לנוח. אופציה נוספת היא לקחת את התרופות/משחות של הרופא - לשיקולך. מבחינה תזונתית את יכולה לקחת תוסף של B12 + קומפלקס B, אך כדאי להתחיל עם המצ"ל. תרגישי טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה