דיוקסין בשמן דגים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/05/2002 | 19:24 | מאת: מרקו

שלום לאור הכתבה שמפורסמת באתר על הימצאות חומר מסוג דיוקסין במוצרים של שמן דגים, ברצוני לשאול כיצד כצרכן שמשתמש בתוסף זה יום יום אני יכול להיות בטוח שאיני בעצם מכניס לגופי את הרעלן הזה? (אני נוטל שתי כמוסות ביום של חברת GNC)

09/05/2002 | 11:35 | מאת: רויטל ברמן

שלום מרקו, התשובה הנקודתית לשאלה זו היא: קנה תוספי מזון מחברות טובות עם אישור של משרד הבריאות. יש תוסף דומה לשמן-דגים והוא שמן הפשתן - אתה יכול גם לעבור אליו. אבל, שאלתך פותחת פתח רחב לנושא זה של בעיתיות עם תוספי מזון. יש מגוון בעיות: -מינונים: בין אם מינון נמוך מידי של חומר פעיל בתוסף או ההפך - עודף ורעילות, -ספיגה: תוספים רבים ניתנים בצורה אשר גופנו כמעט אינו סופג, בגלל שזה זול יותר לייצור, -יעילות: לא תמיד יש מספיק מחקרים אשר מספקים הוכחות חותכות לכך שתוסף מסויים גורם לאפקט מסויים בבני-אדם. מפאת הבעיתיות במחקרים על בני-אדם, מסיבות שונות, יש יותר מחקרים בבע"ח, במעבדה וכו'. -רעלים: כמו במקרה של דיוקסין - מה עוד יש בכדור הזה שאת/ה בולעים ? אתה שואל מה עושים ? אופציה אחת היא להסתמך יותר על תזונה ואורח-חיים כוללני בריא, אשר מצמצם למינימום צריכה של חומרים המזיקים לאדם ובמקומם מתרכז בצריכת הדברים הנכונים והתורמים, במקום על תוספים שאמורים "לנטרל" את כל מה שאתה אוכל/מעשן וכו'. תחשוב על גוף האדם כעל מערכת אקולוגית. פעמים רבות התערב המין האנושי באיזון הטבעי, אם בכוונה (נשק ביולוגי, ייבוא/יצוא מיני בע"ח או צמחים ממקום למקום) או כתופעת לוואי למעשיהם (גידול בע"ח באופן מסחרי, גידולים חקלאיים, כריתת יערות, ציד בע"ח עד להכחדתם, עצירת נהרות וכו'). ברב המקרים נגרם נזק עצום לסביבות חיים שלמות, כשהאיזון הביולוגי העדין הופר. קשה לצפות את כל התופעות שיתרחשו כתוצאה ממעשה אחד, וכנ"ל ברפואה. מי יכל לצפות שהאנטיביוטיקה - תרופת הפלא- תגרום לשיכלול בעולם החיידקים וליצירת חיידקים העמידים בפניה ואלימים הרבה יותר מקודמיהם ? או במילים אחרות, אם תפסיק לאכול שומן מהחי (בשר, גבינות, שמנת, ביצים) ובמקום תאכל דגי ים צפוני, קטניות, ירקות ופרות וכו' - תקבל את אותו אפקט כמו בנטילת הכמוסות לטווח הרחוק, ללא תופעות הלוואי האפשריות. הבחירה בידך - אם אתה מעדיף להסתמך רק על תרופות ותוספים זה לגיטימי ומובן - אך קח בחשבון את האמור לעיל.

מנהלי פורום נטורופתיה