נשירת שיער לתינוק

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/05/2002 | 19:54 | מאת: מעיין

בני בן 9 חודשים ו- 3 שבועות. הוא ניזון בעיקר מהנקה + גרבר פירות מעורבים + יוגורט/גמדים. הוא מסרב לבשר/ ירקות ואף מקיא אם אנו מנסים לתת לו. (אני איתו כך שההנקה זמינה לו כל היום) כשהיה קטן הייתה לו קליפה (קשקשים) על הראש, טיפלנו בכך בשמן וזה כמעט עבר לחלוטין ואז השיער החל לצמוח באופן מהיר יחסית. אני לוקחת ברזל, ויטמין לאשה מניקה וכן ויטמינים C , E , B12*2 טבליות (1000 מ"ג). לאחרונה לא לקחתי אותם באופן מסודר. לאחרונה החלה נשירת שיער מהצד הימני למעלה, ואף נהייתה שם קרחת, יש שם מעט קשקשים. אנו מאוד מודאגים, ממה נובעת נשירת השיער? תזונה? האם הויטמינים שאני לוקחת (לא ע"ס בדיקות דם) טובים להנקה? האם יש צורך ללכת ערב נשירת השיער לרופא הילדים שלו? תודה!!!

01/05/2002 | 20:55 | מאת: לוין אסתר-קינסיולוגית

האם נפרדת ממנו? האם חזרת לעבודה והוא הולך למעון או סידור אחר כלשהו? הגורם לנשירה הוא ריגשי. חוויה שהתינוק מפרש כפרידה, כנטישה. אם תירצי בפרטים נוספים פני לדוא"ל.

02/05/2002 | 17:02 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

אין כאן פרידה כי אם הנקה כל הזמן!!! ייתכן חוסר של ויט' B וכן אבץ (האם היו דלקות אוזניים ?). יש לבדוק בבדיקת דם ואז לראות במה ממשיכים, אין ספק שיכול להיות גם מניע רגשי אבל למה בכזו יציאה? רק בריאות!

03/05/2002 | 00:22 | מאת: רויטל ברמן

מעיין שלום, כעיקרון נשירת שיער יכולה להיות קשורה לחסר ויטמינים, ראי: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=26004&t=25863 וגם מגורמים נפשיים כמובן או בעיה בזרימת הדם. דווקא בגלל שהנשירה של בנך היא באזור מאוד מסויים בכ"ז כדאי לגשת לרופא. סביר להניח שזה יחלוף מעצמו, אולי הפלומה הראשונית שלו מתחלפת, אולי התפתחה סבוריאה קלה. דרך דפים אלה ומבלי לראות את התינוק אי אפשר לדעת בברור, ולכן צאי ידי חובה ותני לרופא להסתכל על זה. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה