כורכום וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/09/2016 | 04:50 | מאת: חן

שלום אני סובלת ממעי רגיז חמור שמלווה בכאבים רבים במיוחד לאחר אכילה. וגיליתי שכורכום מפחית מאוד את הכאבים..אני שותה 2 כפיות כורכום 3 פעמיים ביום ואפילו יותר לעיתים. השאלה שלי האם אני צורכת כורכום מעל המידה הרצויה? קראתי באינטרנט שצריכת יתר יכולה לגרום לפגיעה בדופן הקיבה האם זה נכון?. ומה הן התופעות לוואי של שימוש יתר בכורכום? אני מעוניינת לצרוך אותו כל חיי מכיוון שמשככי כאבים מחמירים לי את הסיפטומים מאוד. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2016 | 16:36 | מאת: מעין זעירא

שלום חן, אין צורך לצרוך כורכום בכמויות שציינת, מומלץ יותר לברר מה המקורות לכאבים כלומר, איזה מזון בתפריט גורם לתסמינים שציינת לאחר האוכל. כלומר, יש תוכנית תזונתית למעי רגיש, התוכנית כוללת בין היתר הימנעות מחלב ומוצריו, קטניות, ירקות מסויימים כמו למשל, כרוב, כרובית, ברוקולי, עגבניות ועוד.. יש להימנע ממזון מטוגן ושומני, ויש לאתר מה בתפריט שלך גורם לכך. כמו כן כדאי לטול תוסף של פרוביוטיקה וכמובן, לעבור לתזונה המתאימה לך. בהצלחה! מעין זעירא

מנהל פורום נטורופתיה