שאלה לגבי אנזימי עיכול

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/02/2016 | 13:55 | מאת: משה

שלום אני בן 62 ובריא בד"כ.לוקח ויטמין D3 וB12. אני סובל הרבה שנים מנפיחויות וגזים שמתחילים מספר שעות לאחר ארוחת הצהרים ללא קשר מה אני אוכל. האם עדיף לקחת תוסף אנזימון של חברת NSP או זים קל שמייבא אלטמן?איזה מהם אפשר לקחת לטווח ארוך?

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2016 | 14:44 | מאת: מעין זעירא

שלום משה, ראשית, יש לברר מה הסיבה בגללה אתה סובל מגזים ונפיחויות, הסיבה יכולה להיות קשורה במזון ספציפי הגורם לכך, בשילוב של מזונת היכול לכקום לכך למשל, שילוב של חלבון ופחמימה כדוגמת עוף עם תפו"א, שניצל עם אורז ועוד.. כמו כן, ייתכן חוסר אינזימתי כפי שציינת או חוסר איזון ברמת החומציות בקיבה ואז אין פירוק טוב של המזון, בעיות ספיגה, חסר במיקרואורגניזמים חיוביים ועוד.. כטיפול סימפטומטי שיקל עליך אתה יכול להשתמש באינזימים, לא כדאי להשתמש בהם לאורך זמן (באף אחד מהם), כדאי לברר מה שורש הבעיה ולטפל בה. רק בריאות!

25/02/2016 | 08:30 | מאת: משה

אני מקפיד בצהרים על אוכל מבושל בלבד וללא פחמימות, ולא עוזר. הבעיה חוזרת גם כשאני אוכל ביצה בערב. לקחתי חודש זים קל והקטין את הנפיחויות. איך ניתן להקל עד שאגיע לגסטרו שישלח אותי לבדיקת חוסר באינזימים ואיזון בחומציות בקיבה שציינת? האם ניתן בכלל לרפא בעיה זו?

מנהל פורום נטורופתיה