הגוון המומלץ של זעתר
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, קראתי רבות על סגולותיו של הזעתר, אך כשניסיתי לקנות שמתי לב שקיימים מס' גוונים של זעתר. לדוגמא: ירוק כמו של צמח טבעי שנמצא במיטבו עד כדי כך שלא מרגישים שהצמח מיובש- האם ייתכן שהוסף צבע מאכל לחיזוק הצבע? יש גם גוון ירוק זית, אפור- חום, ירוק בהיר והגוונים נעים בקשת הזו. שמתי לב גם שחלק מהגוונים דוהים מעט עם הזמן וחלק פחות. הייתי שמחה לדעת מה הסיבה להבדל (הוספת חומרים, זן הצמח, מידת הייבוש של הצמח, מידת הטריות וכו'..)? האם חלק מהגוונים מעידים על כך שהוספו חומרים לא טבעייים שאינם רצויים מבחינה בריאותית? איזה גוון הכי איכותי, טבעי ומומלץ ומהיכן משיגים? אם אפשר לקבל המלצה על חזעתר של חברה/ות מסויימות או לפחות לתת דוגמאות מחברות מסויימות על מנת שאוכל לבדוק את הגוון ומכך להבין באופן כללי מהו הגוון הרצוי אשמח
שלום שירן, לא ציינת מה ניסית לקנות ? שתיל של זעתר או זעתר טרי, עלים, מיובש, אבקה, תבלין?? הצבע של העלים והריח משתנה בהתאם. כמו כן, יש גם מספר סוגים..
אשמח אם תשובתך תתייחס גם לתבלין, גם למיובש וגם לאבקה מכיוון שאני לא יודעת מה ההבדל, וייתכן שההבדל בגוון שראיתי בין הזעתרים השונים נובע בין היתר מההגדרה הנ"ל. לא מדובר בשתיל, טרי או עלים מכיוון שאני מחפשת זעתר שלא מיועד לצריכה בטווח הקצר בלבד. איזה זעתר הכי מומלץ מבחינה בריאותית ומהיכן משיגים?