למעין- בהמשך לתשובתך הקודמת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/07/2015 | 22:04 | מאת: טלי

תודה על התשובה אך אשמח אם תחדדי לי משהו בנוגע לעמילן. אני נמנעת ממנו לחלוטין ולכן גם לא אוכלת תפוח אדמה/בטטה ותירס ובכלל כ מה שמכיל עמילן כי שמעתי וקראתי שהוא לא בריא, שזה "הסוכר הלא בריא של הטבע". את אומרת שעמילן דווקא חיוני ובריא. אפשר לשאול מה בריא בו? למה הוא בריא? למה חיוני? מה יש בו שהוא טוב? באותה הזדמנות אשמח לשאלה נוספת והיא בנוגע לתירס טרי/טבעי (לא משימורים) האם הוא בריא? מה יש בו? מה יתרונותיו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/07/2015 | 15:02 | מאת: מעין זעירא

היי טלי, כפי שכבר ציינתי עמילן הוא רב סוכר המורכב מיחידות של גלוקוז. הוא מצוי בדגנים ושורשים ( חיטה, אורז, תירס, תפו"א). עמילן מספק 70-80% מהקלוריות הנצרכות על ידי האדם בעולם והוא נצרך במזון טבעי. קיימת נטיה לחשוב שהוא "מזיק" בעיקר למי שרוצה לרדת במשקל ואני מניחה שעל כך את שואלת. כיוון שרוב הקלוריות מגיעיות מפחמימה כמו עמילן, על כן ממליצים להפחית את כמות הפחמימות בתפריט היומי ומכאן ההפחתה של העמילן. אין צורך להימנע מעמילן - הוא מקור האנרגיה בעיקרי שלנו, יש לצרוך עמילן ממקורות טובים כמו דגנים מלאים - אורז מלא, שיבולת שועל וכ'ו..וכמו כן, במידה ובצורה מאוזנת - כל אחד לפי התפריט היומי המותאם לו - של פחמימות, חלבונים ושומנים. תירס הוא סוג של דגן - יש לו ערך גליקמי גבוה - הספיגה של הסוכר בדם מהירה ולכן עלול לייצר צורך מיידי בעוד סוכר.. אין לו ערך תזונתי גבוה למעט ויטמין A.

מנהל פורום נטורופתיה