חיידקים פרוביוטיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/04/2002 | 10:24 | מאת: הילה

לרויטל מהי תוספת ה-פוס ולמה לא מומלץ לקחת תכשיר המכיל גם פוס (כפי שקראתי במספר תשובות) ובכלל מה ההבדל בין תכשירים שונים המכילים חיידקים פרוביוטיים ? אודה על תשובה

23/04/2002 | 21:57 | מאת: רויטל ברמן

הילה שלום, תוספת הפוס היא תוספת של שרשראות סוכר קצרות אשר משמשות מזון/מצע לחיידקי המעיים הטובים בלבד (הם לא מזינים את שאר המיקרובים) ומשפרים את סיכויי קליטתם במעי + תוצר פירוקם ע"י החיידקים מזין את תאי המעי עצמם. כלומר, זה דבר חיובי בהחלט. אבל, לאנשים מסויימים, בעיקר עם מע' עיכול רגישה או חולה, הפוס יכול לעשות צרות נוסח כאבי בטן וגזים ולכן לעיתים נמנע מזה. בתכשירים השונים יש יותר/פחות חיידקים, יותר/פחות סוגי חיידקים, יש/אין פוס. חיידק הל-אצידופילוס למשל עמיד לתקופה ארוכה במעי ביחס לחיידקים אחרים, אך גם הל-ביפידוס, לונגוס-ל-ביפידוס, ל-קסאי טובים. לתינוקות אוכלוסיית החיידקים שונה מעט וכו' מה לקחת תלוי במצב המטופל, קריא טיפול פרטני.

מנהלי פורום נטורופתיה