שמן קלנדולה ועיכול (בהיריון)?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/04/2002 | 13:10 | מאת: שירן

שלום רב, קראתי מאמר בעניין השמנים הארומטיים (להלן כתובתו), ושם היה כתוב שלמניעת סימני מתיחה בזמן היריון אפשר להשתמש בשמן קלנדולה (או נבט-חיטה או אבוקדו, אבל ממש לא בא לי עליהם). הבנתי שמורחים רק אותו, ללא מהילה. מרחתי אתמול בלילה לראשונה, ובבוקר היה לי ממש שלשול, מה שמאוד לא אופייני לי ובטח לא בהיריון. לא אכלתי אתמול שום דבר שלא אכלתי שלשום וביום הקודם לו, ושום דבר שיכול להיות מקולקל. התפריט שלי די קבוע. האם אכן קיים קשר בין מריחת השמן לפעולת מעיים? האם אכן משתמשים בקלנדולה ללא מהילה?(פשוט, זה מה שכבר קניתי)האם מותר לי בכלל להשתמש בשמן זה (בהתחשב בהיסטוריה להלן)? תזכורת לגבי ההיסטוריה שלי: לידה מוקדמת בשבוע 21, (וקודם לכן, הפלה בשליש ראשון אם זה משנה), והיריון נוכחי שהושג לאחר המון טיפולי פוריות. תודה רבה... כתובת המאמר: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1592068,00.html

23/04/2002 | 18:30 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

לא ממליץ על טיפול בקלנדולה למי שאינה השתמשה בו לפני ההריון. ובטח ללא הדרכה ובדיקת טסט. לא נראה לי הקשר הישיר לשילשול, מאידך תוכלי לקחת אצידופילוס לטיפול במקרה. למריחה רק נבט חיטה או שקדים עם אופציה לקצת לבנדר ע"מ לשנות ריח. בהצלחה ושיהיה במז"ט!!!

23/04/2002 | 22:05 | מאת: שירן

23/04/2002 | 20:52 | מאת: רויטל ברמן

שירן, לצערי אינני מתמצא דיו בתחום השמנים הארומטיים אך בשימוש החיצוני שאני מכירה לשמן קלנדולה (טיפול בגירויי עור, פטרת, עקיצות, כוויות, דליות, טחורים) מוהלים את התמצית השמנית של הצמח עם קרם בסיס ביחס 1:4 לערך. חפשי מטפל בארומתרפיה אשר מתמחה בתחום זה. מאחלת לך הריון ולידה חלקים...

מנהלי פורום נטורופתיה