חומציות בקיבה- ד"ר לריה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/04/2002 | 23:13 | מאת: חן

האם יש פתרון כל שהוא להורדת החומציות בקיבה למי שסובל מבקע סרעפתי ונאלץ לקחת תרופות בשלב בו יש כבר דלקת בוושט ורק מניעת החומציות בקיבה יכולה לעזור ?

22/04/2002 | 14:51 | מאת: טלי

לחן שלום, גם אני סובלת מעודף חומציות. הייתי רוצה לדעת מה הסימפטומים לדלקת בוושט, האם זה כולל קשיים בנשימה? תודה, טלי.

23/04/2002 | 00:45 | מאת: רויטל ברמן

חן שלום, ישנם כמה דברים שתוכלי לנסות: 1) הקפדה על מזון קל לעיכול: -הפחתה בצריכת בשר וקטניות (החלבון גורם להעלאת חומציות הקיבה) - במקום אכלי דגי ים עשירי אומגה -3. -אכילת כמויות קטנות כל 2-3 שעות במקום 3 ארוחות גדולות ביום. -הפרדת חלבונים מפחמימות תעזור: אכילת דג או מנה חלבית או מנת דגן/פחמימות בנפרד אלה מאלה ובתוספת ירקות בלבד. 2) להורדת החומציות: -השרי שקדים לא קלויים במים ואכלי אותם. -בשלי תפו"א ושתי את המים בהם בושלו. -השרי קוואקר במים ושתי את המים. 3) הורידי מזונות גורמי צרבת: סוכר, קפאין, חריף, חמוץ,עישון, מטוגן ושמן, פרות הדר (חומציים), תותים לא-אורגניים, עגבניות. 4) איכלי מזון מבושל (אך לא חם מאוד) והרבה ירקות כתומים. ישנם צמחי מרפא אך זה למתן אישי בטיפול. תרגישי טוב, אשמח לשמוע פידבק.

23/04/2002 | 18:33 | מאת: ד"ר שפירא

כל מה שכתבה רויטל נכון מאוד. אבל הכי חשוב להפסיק לחלוטין לאכול מזון מקמח לבן או אורז לבן. כדאי להגיד יפה שלום ולא להתראות לבורקסים, לעוגות, פסטות, מקרוני, ספגטי, מלוואח, ג'חנון, חלות, לחם, לחמניות, פיתות... שכחתי משהו? אפשר להשיג כאלה גם מקמח מלא.

מנהלי פורום נטורופתיה