שאלה על פירות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום א. מדברים הרבה על חשיבות אכילת תפוח עץ, בין השאר להורדת כולסטרול, אנטיאוקסידנט, ניקוי כבד ועוד. באיזה תפוח מדובר? ירוק? אדום? זן מסויים? או לא משנה? כמה צריך לאכול בשביל לקבל את הייתרונות הבריאותיים שבו? ב. האם כשחוצים פרי הדר (תפוז ולימון) ומשתמשים בחצי, ואת החצי הנותר משאירים ליום למחרת, האם הערכים התזונתיים והבריאותיים של החצי הנותר נשארים גם למחרת? (אני שואל את זה בין השאר כי התחלתי לשתות כל בוקר חצי כוס מים עם חצי לימון סחוט (וכף שמן זית) למטרת ניקוי כללי וכבד בפרט, כך שבכל יום אני משאיר ללמחרת חצי לימון, השאלה אם אני לא מפסיד בגלל זה, במידה ויש בעיה, האם אפשר לסחוט לימון שלם במקום חצי?) תודה רבה
שלום פיני, מומלץ לאכול תפו"ע אחד ביום, אפשר גם שניים כל עוד הוא מהווה חלק מהכמות המומלצת של פירות ביום 2-3 מנות פרח במידה ואין בעיות מיוחדות. מומלץ לשתות פרי הדר טרי, אתה יכול לשתות לימון שלם סחוט בכוס מים, זה אפילו מומלץ. אבל אני לא ממליצה לך לשתות אותו בבוקר על קיבה ריקה, אלא במהלך היום עם ארוחה, למשל בארוחת צהריים. בהצלחה!